AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 1-8 Mart Muhasebe Haftası nedeniyle Samsun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nı ziyaret etti. Başkan Hayrul Kayar ve yönetim kurulu ile bir süre görüşen Karaaslan, Muhasebe Haftası'nı kutlayarak, çalışmalarında başarılar diledi.

MUHASEBECİLERE ÖVGÜ

Arından odada düzenlenen 'Meslek Duayenleri ile Genç Meslek Mensupları Söyleşisi'ne katılan Karaaslan, yaptığı konuşmada muhasebecilerin mesleğine sahip çıkan, meslektaşlarının ilerlemesi için özveri ile çalışan bir ekip olduğunu ifade etti. Türkiye'nin 2023 hedefini hatırlatan Karaaslan, ''Bu hedefe ilerlerken, tek başına siyasetçilerin karar alma mekanizmalarını hayata geçirerek ilerlemesi mümkün değil. Tek başına belli bir grubun gücü ile yapmak da mümkün değil. Bu ülke olarak hep beraber gideceğimiz bir yolculuk. Daha sonra 2053 ve 2071 inşallah şimdiden hayal ediyoruz. Bu hayale gerçeğe dönüştürecek adımları atmak konusunda özen gösteriyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında herkesin sorumluluğu çok farklı. Her meslek grubunun ayrı ayrı sorumluluğu var. Bunu çok önemsiyorum. Bu nedenle Muhasebeciler Haftası'nda yanınızdayız. Muhasebeciler ekonominin düzgün işlemesine aracı oldukları için hayati bir görev yapıyorlar'' dedi.

HALK HATA YAPMAZ

''Bugün de önümüzde 16 Nisan gibi önemli dönem var'' diyen Karaaslan, ''Türkiye için hep daha iyisini isteyen bir kadro olarak bugüne kadar çıktığımız bu yolda alnımız çok ak bir şekilde bu yolculukta ilerledik. Bir çok haksızlıkla karşılaştık. Bugün geldiğimiz noktada farklı bir mücadele içindeyiz. Gerek yurtiçinde, gerekse sınır ötesi operasyonlarla küresel terörle mücadele ediyoruz. Küresel ölçekteki yaşanan her şeyin panzehiri, çözümü küresel işbirliğine geçtiğine inananlardanım. Bu sefer yalnızız. Birebir mücadele ediyoruz. Neden böyle bir dönemde acaba ekonomik beklentiler varken, zaten sistem ilerlerken böyle bir değişikliğine gerek duyuldu? Şimdi tam zamanı idi. Türkiye bu bakış açısı ile dar pencereden dünyaya bakarak devam edemez. Dünya hızla değişiyor ve dönüşüyor. Aynı şekilde Türkiye'de öyle. Bu hızlı değişim ve dönüşüm önünde mutlaka bir güncelleme yapmak zorundayız. 2007 yılında Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi noktasında alınan karar ile birlikte bu değişikliğin çok önemli hayata geçmiş oldu. Anayasanın 18 maddesindeki değişiklik meclisten geçti. Biz bunu halka sormak istiyoruz. Bir grup halka hata yapabilir diyor. Bize göre halk hata yapmaz. Bize düşen anlatmaktır. 16 Nisan'da Türkiye'nin geleceğine, aydınlık yarınlara evet diyeceğiz'' diye konuştu.

EVET DEYİP SÖYLEŞİYE KOŞTULAR

Karaaslan'ın konuşması sırasında, yeni evlenen genç muhasebeciler Funda-Hakan Esirgene çifti, nikah salonundan söyleşiye gelerek, katılımcılara sürpriz yaptılar. Genç çifti tebrik eden Karaaslan, ömür boyu mutluluklar diledi.