Samsun'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında bazıları meslekten ihraç edilen öğretmenlerden oluşan 19'u tutuklu 53 sanıktan 34'ü hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamalarıyla yargılanan ve bazıları meslekten ihraç edilen öğretmenlerden oluşan tutuklu ve tutuksuz sanıkların bazıları ile avukatları katıldı.

Ahmet A., Ali İ., Ayşe B. Ç., Coşkun Y., Elif S., Eyüp K., Hatice M. B., İsmail S., İsmet A., Kağan Ö., Mehmet Ü., Mete K., Mustafa Ş., Müyesser T., Nilgün E. K., Sabri Ç., Seydiahmet V., Sırma A., Solgül G. V., Tamer M., Tuncay K., Utku B., Ünal T., Yaşar A. ve Zelfi E., "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldılar.

Abdullah H., Aylin Ş., İlhami T., Nazım D., Rukiye S., Semra K., Seda D., Ayşegül B., Berker K., Halil Öz., Nermin Ö. ve Selim K.'nin ise delil yetersizliğinden beraatlerine karar verildi.

Tutuklu kaldıkları süre göz önünde bulundurulan bazı sanıkların ise aldıkları cezanın ardından tahliyeleri kararlaştırıldı.

Ayrıca mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Onur A. hakkında mahkemeye yeni delil geldiği ve bu konuda ifadesinin alınamadığından, Arif A., Mustafa B. ve Orhan K.'nın ise bulundukları cezaevlerinden SEGBİS ile bağlantı kurulamadığından, ayrıca firarda olan Ali O. K., Coşfer Ö. ve Aynur A.'ın da halen yakalanamadıklarından söz konusu 7 kişinin haklarındaki dava dosyasının ayrılmasına ve tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına karar verdi.