Okul kantinlerinde satılan ürünlerde kısıtlamalar girmesi kantincileri zor durumda bıraktı

Ancak yetkililerin bu duruma ileride karşılaşılacak problemlerin önüne geçmek için, insiyatif alıp, müdahale etmesi gerekir. Çünkü Kantinler kamu hizmeti özelliği ağır basan, dolayısıyla paranın ikinci planda olması gereken işletmelerdir. Kantinlerden samimi olarak yüksek standartlar bekliyorsak, yapılması gereken, kantin işletmecilerinin önündeki engelleri kaldırmak olacaktır.

Bu engellerden en önemlisi de hiç şüphesiz özellikle İlçemizdeki yüksek kantin kiralarıdır.2016 Yılında Çıkarılan genelgeyle Milli eğitim bakanlığı okul kantinlerinde satılan gıdalarda kısıtlamalara gitti. Bu sebepten dolayı okul kantinlerinin cirosu düştü.

Okul Müdürleri ve Okul aile birlikleri kantin işletmelerinin cirosunda ve satılan gıdalarda büyük azalmalar olmasına rağmen kantin kiralarında indirime gitmiyor.

Bu yüksek kiraların önüne ilgili okullarda veli olan okul-aile birlikleri geçebilir. Şu anda kanun yetkiyi okul-aile birliklerine vermektedir.

 Ancak Okul-Aile birliklerinde görev alan kişiler ne yazık ki biblo olarak yer almakta okul idarelerinin sözünden dışarı çıkamamaktadır.

Eğer yetkililerce yüksek olan bu kantin kiralarına müdahale edilmezse İleride ihalelerine girecek insan bulunamayacaklar

Kantinlerde satılan  ürün çeşitlerine kısıtlama geldiğinden dolayı cirosu düşen kantinlerin kira indirimini Milli eğitim müdürlüğü okullara bırakmıştır.Bu uygulamayı bazı okullar uyguluyor

Not:Bafra’da Bazı Okul müdürleri ve Okul-aile birlikleri cirosu düşen kantinlerde kira indirime gitmişlerdir.Kira indirimi uygulamayan okullarında ilerleyen günlerde indirime gideceğini umuyoruz….