19 Mayıs Belediyesi ilçe sınırları içerisinde haşerelerin üremesine zemin hazırlayacak her yeri, cadde, sokak ve açık alanlar, durgun sular, rögar kapakları, dere kenarlarını, sivrisineklerin kışladığı kanalizasyon sistemleri ve binaların bodrum katları için ilaçlama işlemlerine başladı.

ÖNCELİK HALK SAĞLIĞI

“Halk sağlığını ilgilendiren konularda belediyemiz üzerine düşen her türlü vazifeyi büyük bir hassasiyetle yerine getiriyor’’ diyen 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu; ’’ yazın yapılacak larva ve ergin mücadelesinin temelleri kış aylarında atılmaktadır. Haşere mücadelesine kış aylarında da aralıksız olarak sürdürüyoruz. Erken dönem larva mücadelesi, yaz aylarında da sinek ve haşereyle mücadeleye devam ediyoruz.

Çalışmaların zamanında ve bilimsel verilere dayanılarak yürütüldüğünü ifade eden Başkan Topaloğlu, "Amacımız; bilgi ve teknoloji kullanarak insan ve çevre sağlığı önemseyen anlayışla çalışmalarımızı sürdürmektedir" açıklamasında bulundu.

İLAÇLAR TAMAMEN BİYOLOJİK

Haşere ile mücadele kapsamında kaynak taramalarının yapıldığını, vatandaşların halk sağlığı konusunda eğitildiğini ve gereken fiziksel düzenlemelerin yapıldığını kaydeden Veteriner Hekim Mahmut Bilgen, kullanılan ilaçlarının tamamının biyolojik ve Sağlık Bakanlığı onaylı olduğunu vurguladı.