İlçelere yapılan ziyaretlerde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun büyükşehir belediye başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve AK Parti il Başkanı Muharrem Göksel’de bulundular. İlçelere yapılan ziyaretlere her ilçenin belediye başkanı, AK Parti ilçe başkanı ve AK Parti teşkilat kademelerinin yöneticileri eşlik etti.

AK Parti Samsun Milletvekili ve Türkiye Şili Parlamentolar arası dostluk grubu başkanı Av.OrhanKırcalı yaptığı açıklamada şunları söyledi: Uzun süren bir referandum çalışması gerçekleştirdik. Her ilçemizi ziyaret ettik. Bazı ilçelerimize 2- 3kere giderek hemşerilerimizle buluştuk ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında bilgiler verdik. AK parti ailesinin her kademesi en güzel şekilde çalıştı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine milletimiz evet dedi. Referandumdan sonra her ilçemize teşekkür ziyareti gerçekleştirdik. Bir kez daha teşekkür ediyorum. Referandum süreci geride kalmıştır. Referandumda evet diyenler gönlümüzün sultanı hayır diyenler başımızın tacıdır. Bunu referandumdan önce de dedik. Şimdide diyorum. Bizim her insanımız değerlidir. Her insanımızın demokratik tercihine saygı duyuyoruz.

AK Parti Samsun Milletvekili Av.OrhanKırcalı Türkiye ve Samsun’da ki referandum sonuçları hakkında da şunları söyledi: Ülkemizde 200 yıldır hükümet sistemi sürekli tartışılmıştır. Uzun yıllardır devam eden mevcut sistemin yerine Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin gelmesi kolay bir duarum değildir. TBMM’de MHP ile uzlaşma sonucunda oluşan değişiklikler milletimizin önüne geldi. Başkanlık sistemine ilk başlarda destek % 30 dolayındaydı. Sonuçta halkımız % 51.4 destek verdi. Gelinen nokta çok önemlidir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin gerçekleşmesinde verdikleri desteklerden dolayı Cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, AK Parti seçmenimize ve teşkilatlarımıza, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP seçmenine, BBP Lideri Mustafa Desteci ve BBP seçmenlerine çok teşekkür ediyorum. Samsunumuzda her 3 kişiden 2 kişi evet diyerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine evet demiştir. Bu çok güzel bir sonuçtur. Tüm hemşerilerimize ve aziz milletimize teşekkür ediyorum.