AK Parti ve MHP 2019 yerel seçimlerine ittifak olarak girmeye hazırlanırken , siyaset kulislerinde 2019 yerel seçimleri için ”ortak aday” üzerinde konuşulmaya başlandı.

Ak Parti ve MHP ittifakı için komisyonlar kuruldu ve çalışmalar da başladı.2019 yerel ve genel seçimlerine ”Ak Parti-MHP İttifakı” olarak girilecek.

İTTİFAK OLARAK GİRİLECEK

2019 mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde siyaset kulislerinde , Ak Parti ve MHP’nin ortak ”Belediye Başkan Adayı” ile seçime gideceği konuşulmaya başlandı.

Buna göre ; il ve ilçelerde her iki partinin göstereceği tek bir ”Belediye Başkan Adayı” olacak.Bu durum ister istemez tartışmaları da beraberinde getirecek.Özellikle parti teşkilatlarında meydana gelecek tartışmaların önüne geçmek için her iki parti genel merkezinin ortak çalışması sonucu bir aday belirlenecek ve bu karar da parti teşkilatlarına iletilecek.

ANKET ÇALIŞMASI YAPILACAK.

2019 yerel seçimlerinde ”Ortak Belediye Başkan Adayı” noktasında ince elenip sık dokunacak.Bir taraftan geniş çaplı anket çalışmaları yapılırken diğer taraftan parti tabanı ve teşkilatlarının da nabzı tutulacak.

İlerleyen günlerde ”Ortak Belediye Başkan Adayı” noktasında atılacak adımları ve 2019’da Ak Parti ve MHP’nin ”Ortak Belediye Başkan Adaylarının” kimler olacağını bekleyip göreceğiz.

MHP BAFRA YÖNETİM ÜYESİ

Bafra MHP Yöneticisi ile yapmış olduğum telefon görüşmesinde kendisine ‘’Ortak Belediye Başkanlığına’’ nasıl bakıyorsunuz diye soru yönettim.

Bafra MHP Yöneticisi Telefonda yapmış olduğu açıklamada;İttifak olursa Biz Bafra’yı istiyoruz onun içinde ne gerekiyorsa yapacağız.1994 Yılında Anavatan Parti’si Döneminde aldığımız Bafra Belediye Başkanlığını 2004 Yılına kadar Başarılı bir şekilde sürdürdük.

Eğer Biz Samsun Büyükşehirde AK Parti adayına destek vereceksek Bafra’yı istememiz gayet doğaldır Çünkü Bafra ezelden beri MHP’nin kalesidir dedi.

Mhp Yönetim Kurulu Üyesi İttifak kesinleşinceye kadar isminin yazılmasını istemedi.