Bafra Aday Ortaokulu Bafra kültür merkezinde düzenlenmiş olduğu Çanakkale haftasıyla alakalı taze fidanlar şiir tiyatrosuna yoğun bir katılım vardı. Kurucu temsilcisi yüksel kaygısız konuşmasında . Çanakkale Cephesi I. Dünya Savaşı’nda İtilaf Devletleri’nin saldırısı sonucu açılmış bir cephedir. Dünya tarihinin en kanlı savaşlarının yapıldığı Çanakkale Cephesi’nde Türk ordusu olağanüstü bir başarı göstererek onbinlerce şehit vermesine karşın düşmana geçit vermemiştir.


İngiliz savaş gemileri, Nusret mayın gemisi ile bir gece önce gizlice döşenen mayınlara çarparak,Boğazın derinliklerine gömülmüştür.
Mustafa Kemal, Anafartalar, Arıburnu, Conkbayırı ve Kilitbahir’de düşmanı yenerek önemli başarılar elde etmiştir. “Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum” sözünü Türk askerine söyleyerek,savaşın ne pahasına olursa olsun kaybedilmemesi gerektiğine işaret etmiştir dedi .konuşmanın devamında Bize bu güzel tiyatroyu hazırlan öğrenci ve öğretmenlerimize , emeği geçenlere ve katılım sağlayan tüm veli ve Bafra halkımıza teşekkür ederiz diyerek sözlerine son verdi.