Özel Bafra AK OKULLARI’NDA Barış Manço’ Nun Oğulları Doğukan Ve Batıkan Manço’nun Da Katılımıyla ““Maarif Hareketi Kapsamında “Kültür Elçisi Barış Manço” Programı Düzenlendi.

Okul Müdürü Saim YILDIZ’ın müzik efsanesi Barış MANÇO hakkında Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli sanatçılarından biri O, abilerin en güzeliydi. O, 7’den 77’ye herkesin saygısını ve sevgisini kazanmayı başarmıştı.dedi

1/A Sınıfındaki küçük yıldızlar “AYI” şarkısını söylediler.

5/A Sınıfından Zeynep Nur ATASAYAN’ “BARIŞ ABİM” kompozisyonunu okudu.

“NİCK THE CHOPPER” Barış MANÇO’nun İngilizce şarkılarından biridir. ”TÜRKİYE ÇÖL OLMASIN.” mesajı vermektedir. Ormanı eğlence ve para için kesen yaşlı adam Nick’in hikâyesini anlatır. Ormanın yakınlarında yaşayan bir adam NickTheChopper ağaç kesmeyi oyun olarak görüp bundan para kazanır. Ağaçlar umurunda değildir. Bir tane arkadaşı olmayan biridir. Ormanı komple kesmek ister, ormandaki ağaçlar dile gelir ve sonunda intikam yemini ederler.

1/A ve 1/B sınıfları “Nickthechopper “ şarkısıyla izleyicilerle buluştu.

Bir sanat dalında çok mükemmel çalışmalar ortaya koymak, ölümsüz eserlere imza atmak, bir sanat ekolünün başarılı bir temsilcisi olmak, o sanat ekolüyle özdeşleşmek, bunların hepsi o sanat dalıyla iştigal eden sanatçı için hedefleyebileceği ve varabileceği en yüksek nokta olarak kabul edilir. Ses sanatçısı, bestekâr, televizyon yapımcısı, şair ve seyyah Mehmet Barış Manço, böyle bir isimdir.

2/A 2/B 3/A Sınıflarının hazırladıkları ülkemiz için önemli isim Barış MANÇO’nun şarkılarıyla oluşan “MANÇOLOJİ” korosu dinleyicilere seslendi.

Barış MANÇO der ki:

Dört kitaptan başlayalım istersen gel söze...

Orda öyle bir isim var ki kuldan öte kuldan ziyade

Onu düşün ona sığın o senden öte benden ziyade.

7/A Sınıfından Yiğit TÜRKEN Barış MANÇO anısını okudu.

"10 PUAN 10 PUAN 10 PUAN", "Dişlerini fırçala, ıspanağını ye, arabada arka koltukta otur, teybin kırmızı kayıt düğmesine basma" gibi Barış Abi'mizin meşhur söz ve öğütleri, Adam Olacak Çocuk'ta hayat bulmuştu...

Barış abilerinin “adam olmuş çocuklarını” 2/A 2/B 3/A sınıfları “Adam olacak çocuk” şarkısıyla sahnedeydi.

Barış Manço derki:

"Söz gümüşse sükût altınmış

demek ki susmak daha kıymetli

sessiz sakin durmak varken

konuşup yorulana bilmem ne demeli

aman yavaş aheste"

5/A Sınıfı “Manço Show” ile izleyicilerle buluştu.

Bizler “Uzun saçlı dev adam “ ile büyüdük Barış abimizi anlattılar bize bugün onun varlığını kalbimizde hissedebilmek ne güzel… Senin de dediğin gibi Bir ben var ki benim içimde, benden öte benden ziyade. . .

Okul öğrencilerinden Beril OCAK, Baran AKSU, Namık Eren TOKER “Barış abilerini” canlandırdılar.

Arkadaşım Eşek, Domates, biber, patlıcan, Bugün bayram… Daha niceleri seni anlatmaya zaman yetmez “Kültür Elçisi” “Uzun saçlı dev adam”

Bu eşsiz şarkıları 5/A ve 6/A Sınıflarının melodika gösterileriyle seslendirdiler.

ÖZEL BAFRA AK OKULLARI bünyesinde başlatılan “MANÇO FUTSAL TURNUVASI” sonuçlarında “mançofutsal ödülüne” layık görülen öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Daha sonra Doğukan ve Batıkan Manço ÖZEL BAFRA AK OKULLARI öğrencileri için hazırlanmış kitap ayraçlarını imzaladı ve öğrenciler ve aileleriyle fotoğraf çektirdiler.