Özel Bafra AK OKULLARINDA  bu yıl eğitimine başlanan drone destekli kodlama eğitimi Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Özel Bafra AK OKULLARI Müdürü Saim Yıldız; “Temel kodlama eğitimlerini robotlar üzerinden alacak olan öğrencilerimiz, sonrasında eğitimlerine programlanabilir drone ile devam edecekler” dedi.

Okul Müdürü Saim Yıldız; “Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan drone destekli kodlama eğitimi öğrencilerimizin problem çözme yeteneğini geliştirmektedir.

Endüstri 4.0 için vazgeçilmez bir eğitim olan kodlama eğitimi öğrencilerimizin düşünme, sorgulama, problem çözme ve yaratıcılık becerilerini geliştirmektedir. Kodlama eğitiminde hayatımıza giren çeşitli uygulamaların benzerlerini robotlar üzerinde uygulayan öğrencilerimiz son olarak Volvo tarafından geliştirilmiş yaya güvenlik sisteminin bir örneğini robotları kodlayarak yaptılar. Daha birçok konuda gerek Bafra’da gerek ise Türkiye’de ilkleri gerçekleştirmek için yola çıkan ekibimiz çalışmalarına son hızla devam etmektedir” şeklinde konuştu.