ANKARA- Son dönemde enflasyonda yaşanan yükselişin en büyük sebeplerinden birisinin akaryakıta ve ulaştırma sektörüne yapılan zamlar olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Enflasyonun aşağı gelmesi ve yükselişinin önlenmesi için ulaştırma sektörüne özel önem verilmeli. Bunun için ticari akaryakıt mutlaka ulaştırma sektöründeki esnafımıza verilmeli. Aksi halde enflasyonda yaşanan yükselişin aşağı gelmesi zor olacak gibi görünüyor” dedi.

-“AKARYAKIT A’DAN Z’YE HER ŞEYİ ETKİLİYOR”

Devletin tarımda olduğu gibi ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren kesime de destek vermesi gerektiğinin altını çizen Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren taksici, dolmuşçu, kamyoncu, halk otobüsçü ve minibüsçü olmak üzere tüm taşımacı esnafının kullandığı akaryakıt ürünlerine devlet çiftçiye olduğu gibi ticari akaryakıt uygulaması getirmeli. En kötü ihtimalle akaryakıttaki  ÖTV kaldırılmalı. Çünkü ulaştırma sektöründe kullanılan akaryakıta lokomotif ürün olduğu için gelen her 1 kuruş zaman A’dan Z’ye her ürünü yakından ilgilendiriyor. Her 1 kuruş zam her ürene zam olarak yansıyor. Bu de enflasyonu tetikliyor” diye konuştu.

-“ŞOFÖR ESNAFI RAHATLARSA ÜLKE RAHATLAR”

Şoför esnafının ulaştırma sektöründe karşılaştığı sorunların vakit kaybedilmeden çözülmesi gerektiğini kaydeden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Akaryakıt ve yedek parça fiyatlarının yüksekliği, vergi ödemeleri ve sosyal güvenlik primleri, zorunlu trafik sigorta primleri ve üstüne bir de korsan taşımacıların haksız rekabeti şoför esnafının sırtına yük oluyor. Ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren esnafımız, sorunların çözümü için ile enflasyon kesinlikle aşağı gelir. Enflasyonun düşmesi ülkenin rahatlamasıdır. Ulaştırma sektörünün bazı girdilerini devlet mutlaka karşılamalıdır. Öncelikle taşımacı esnafın kullandığı mazottan ÖTV kaldırılırsa şoför esnafı için çok önemli bir adım atılmış olur. Şoför esnafının rahat nefes alması ile ulaştırma sektörü de vatandaş da rahatlar” şeklinde konuştu.