Samsun`un Bafra ilçesinde Bafra Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen “Okul Kültürü ve Yönetimi” konulu seminer verildi.

Bafra Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bafra Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak Prof. Dr.Servet Özdemir katıldı. Özdemir konuşmasında, “ Öğretmenliğin profesyonel bir meslek olarak görülmesi lazım. Ve kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Yıllar önce nasılsa eğitim öğretim aynı şekilde ilerliyor. Burada ki öğretmenlerimize ve idarecilerimize soruyorum. Normal halinde gelişen sistem üzerine ne koyabildik. Mesela Bafra ile ilgili Bafra`nın tarihini, sanatını, müziğini, burada yetişen bitkileri ve ürünleri öğrencilerimize aktarabildik mi? Ülkemizin kendini geliştirebilen ve üreten zihniyetlere ihtiyacı var. Öğretmenler olduğu için okullar yok. Öğrenciler olduğu için okullar var. Bizlerde onlar sayesinde meslek sahibi oluyoruz. Okul çocukların oraya gelirken heyecan duydukları ve seve seve geldikleri bir yer olabilir mi?” dedi.

Programa Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Öğretmen Evi Müdürü Nevruz Sekmen,Anadolu Lisesi Müdürü Yıldıray Baş,okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.