AK Partili belediyeler ve parti teşkilatıyla ilgili yapılan araştırmalar sonucu oluşturulan raporlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletildi. Partinin yerel yönetim başkanlığı her yıl yaptırdıkları performans taramalarına referandum sürecindeki çalışmaları da dahil etti.

5 BÖLÜM’DE İNCELENİYOR

AK Partili belediye başkanları, birden fazla başlıkla değerlendirildi. Belediyeler, "Yönetim yapısı, yatırımlar, imar çalışmaları, seçim vaatlerinin yerine getirilme performansı, halkla ilişkiler, memnuniyet ve sevilirlik" gibi konularda değerlendirildi. Yıllara göre belediyelerin başarı trendi de yapılan çalışma ile çıkartıldı. İcraatlar ile ilgili takvime uyulup uyulmadığı, yıllar itibariyle belediyenin borç yükünün azalıp azalmadığı, personel sayısındaki artış, verimlilik gibi başlıkların da yıllara göre incelendiği öğrenildi. Belediyelerini 2016 yılı raporlarına ise referandum performansları da eklendi. Parti yönetimi kendi değerlendirmelerini de rapora ekleyerek, belediyelerle ilgili raporu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletti.

RAPORLAR CUMHURBAŞKANINA SUNULDU

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 3'üncü Olağanüstü Kongresinde yaptığı konuşmada "Yük olan değil yük alan belediye başkanları ile yolumuza devam edeceğiz" demişti. Sunulan raporlarda ise başarı çıtasını aşamayan belediyeler, başarı trendi düşük olan ve halkın olumsuz baktığı belediye başkanlarıyla ilgili yapılacak değerlendirmelerin sonunda, el çektirme veya 2019 yılında aday gösterilmeme gibi seçeneklerin de genel merkezde değerlendirildiği gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilen raporda ise Samsun'da bulunan AK Parti'li belediyelerin de referandum süreci ile birlikte başarı trendi, belediyenin icraatları, başkana halkın bakışı, belediyenin borcu gibi başlıklarda durumları yüzdesel olarak rapora yansıdı. Bugün söz konusu raporda yer alan AK Parti'li Samsun belediyelerinden Salıpazarı, Kavak ve Tekkeköy, Çarşamba, Havza ve Vezirköprü belediyelerini yayınlayacağız. Samsun'da ki diğer ilçe belediyeleri İlkadım, Atakum, Canik, Terme, Bafra, Yakakent, Ayvacık, Alaçam, Ladik, 19 Mayıs ve Büyükşehir Belediyesi raporunu ise önümüzde ki günlerde yayınlayacağız.

Not: Haber içeriğinin ve görsellerinin kopyalanması çoğaltılması telif hakları kanununa tabidir.