Prof. Dr. Sait Bilgiç’e ziyaretinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy da eşlik etti.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’ndaki buluşmada Daire Başkanı Güngör Kural birim olarak stratejik bir konuma sahip olduklarını ve dolayısıyla birçok alanda hizmet verdiklerini vurgulayarak temel hizmetler, bağlı birimler, sunulan hizmetler ve insan kaynakları hakkında Rektör Bilgiç’e görseller eşliğinde kısa bir brifing verdi.

Buluşmada sorun, beklenti, memnuniyet ve düşüncelerini Rektör Bilgiç’e yüz yüze iletme şansı bulan Daire Başkanı Güngör Kural ve birim çalışanları, kendilerini ziyaret ederek bu imkânı veren Prof. Dr. Bilgiç’e teşekkür etti.

“İnandığımız değerleri hayata geçirmeye çalışıyoruz”

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ise ziyarette yaptığı konuşmada yönetim olarak inandıkları değerleri hayata geçirmeye çalıştıklarını söyleyerek şu değerlendirmede bulundu: “Hedeflerimizi gerçekleştirirken bu süreçte en önemli varlığımız sizlersiniz. Sizler hem bizim için hem de birbiriniz için çok değerlisiniz. Bu kuruma olan bağlılığınızı hissederek ve hissettirerek sürdürdüğünüz takdirde göreceğimiz işin kalitesini yükselteceğimize inanıyoruz. Bizler bu anlamda önceliğin insandan ve onun donanımından geçtiği kanaatindeyiz. Bunu bilerek yola çıktık ve bu ilkelerimizle yolumuza devam ediyoruz.”

“Hakkaniyet ve liyakat ön planda”

Çalışanların OMÜ’ye katkıda bulunacağı, kendi bilgi, beceri ve tecrübelerini ortaya koyabileceği fırsatları yakalamaları ve inisiyatif kullanmaları gerektiğine işaret eden Prof. Dr. Bilgiç, “Çalışanlarımızın bu girişimlerini insanın değerli ve biricik olduğunu göz önüne alarak ortaya koymalarını istiyoruz. Çünkü nihayetinde insana hizmet ediyoruz ve öğrencilerimiz hizmet ettiğimiz en kıymetli varlıklarımız. Onlar her birimizin evladı gibi. Kendi çocuklarımıza gösterdiğimiz özeni öğrencilerimize de göstermekle mükellefiz. Yani Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı olarak öğrencilerimize dönük hizmetlerin en büyük paydaşı sizlersiniz.” dedi.

Rektör Bilgiç, yönetim olarak adaletin tesis edilmediği yerde bahsettikleri atmosfer ve ilişkilerin olamayacağının bilincinde olduklarını kaydederek hakkaniyeti ve liyakati ön plana çıkardıklarını vurguladı.

“Sosyal iklimi kolaylaştırmalıyız”

Prof. Dr. Bilgiç, “Bizler bu minvalde bulunduğumuz sosyal iklimi kolaylaştırıcı yönde bir perspektif ve algıya sahibiz. Kimseye tepeden bakma, onları canımızın istediği gibi değerlendirme yahut yönetme gibi bir düşüncemiz yok. Çalışan, işini layıkıyla yaptığı sürece başımızın üstünde yeri var. Yükselmelerde, değerlendirmelerde ve takdir etmelerde kriterimiz adalet ve liyakat olacaktır. Çalışanlarımızın hakkının ve hukukunun korunmasında hassas bir ekibiz. Bizim bu anlayışımızı değiştirecek hiçbir güç olmayacak.” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, göreve geldikleri günden beri hem işlerin yoğunluğu hem de OHAL’in yüklediği sorumluluk sebebiyle personel tebrik ve ziyaretlerini biraz ertelediklerini ve birimleri bizzat ziyaret ederek bu buluşmaları gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.