Fener Rum Patriği Bartholomeos, geçtiğimiz günlerde Samsun'un Bafra İlçesi’ne bir takım ziyaretlerde bulunarak, beraberindeki heyetle birlikte eski kiliselerde ayin yaptı.Bartholomeos'un yaptığı ziyaret ve ayinlerin ardından "Batı Rum Pontus" adı altında sosyal medya üzerinden başlatılan Rum katliamı söylemleri hem tepki çekti hem de kafaları karıştırdı.

ÖĞRETİM GÖREVLİSİNİN ATTIĞI TWEET

ABD'nin New Jersey Eyaleti'ndeki Princeton Üniversitesi Antropoloji Bölümü öğretim görevlisi olduğu öğrenilen Nikos Michailidis attığı "Batı Pontos, Bafra! OTKAYA MAĞARASI. Bu mağarada Topal Osman'ın terorist katileri tarafından onlarca Rum vatandaşı, çocuk ve yaşlı öldürüldü. Bedenleri ormana atıldı...100 yıl sonra, o masum insanların anısına, bu mağarada bir ayin gerçekleşti, mumlar yakıldı. Unutamıyoruz..!" tweeti tepkilere neden oldu.

Michailidis'in attığı ikinci tweette ise "100 YIL SONRA,BAFRA, BATI PONTOS. Patrik Bartholomeos, Bafra'nin ormanlarında, OTKAYA mağarasının yanında ayin yapıyor. Ölenlerinin ruhu sad olsun...Büyük babam Bafralı, ve Bafra'da yaşanan bütün katliamlarını yıllarca ağlayarak anlatıyordu...Çok duygulandım" diyordu.

TÜRK İNSANI KATLİAM YAPMAZ

Türk milleti hiçbir dönemde soykırım ve katliam yapmamıştır. Bu söylemlerİ Kabul Etmiyoruz Nikos Michailidis’e misliyle bu sözlerini iade ediyoruz