Samsun'da artış gösteren KoronaVirüs vakaları ile ilgili açıklama yapan Sağlık İl Müdürü Muhammet Ali Oruç, "Artış devam ediyor. Mutant virüs vakaları Samsun'da hemen hemen tüm ilçelerde var" dedi.

Samsun'da 20 Şubat- 5 Mart tarihleri arasında KoronaVirüs vakalarında artış olduğunu kaydeden Sağlık İl Müdürü Oruç, eş, dost, akraba, misafirlik gibi ziyaretlerle virüsün evlere taşındığına dikkati çekti.

Samsun Sağlık İl Müdürü Muhammet Ali Oruç, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi.

"İlimizde Valiliğimiz tarafından alınan tüm önlemlere, kamu kurumlarımız, belediyelerimiz tarafından sürdürülen denetim ve bilgilendirme çalışmalarına rağmen vaka sayılarımızda artış devam ediyor. Vaka sayılarımızdaki artışın kaynağı ise maalesef pandeminin ilk gününden bugüne hiç değişmiyor. Virüs hala, akraba, eş dost misafirlikleri, cenaze ve taziye ziyaretleriyle, sevdiklerimiz arasında yayılmaya devam ediyor. Haftalardır dışarı çıkmadık, bir Cumartesi de dışarıda olalım, güneşi görelim ne olacak ki diyerek, fark etmeden aldığımız virüsü, evlerimize taşıyoruz. İlimizdeki verileri değerlendirdiğimizde özellikle 20 Şubat – 5 Mart tarihleri arasında mutasyon virüs kaynaklı vakalarda büyük bir artış olduğunu görüyoruz. Üzülerek söylüyorum ki, ilçelerimizin neredeyse hepsinde mutasyon virüs kaynaklı vakalara rastlamaya başladık. Bu tablo bize neredeyse hiç belirti vermeden, kendini gizleyen mutasyon virüsün, il içinde kendine yer edindiğini, aile ve akraba arasında ne kadar hızlı bir yayılım gösterdiğini; virüsün tuzağına düşmeyelim, ona tekrar fırsat vermeyelim derken, virüsün tuzağına yeniden nasıl düştüğümüzü gösteriyor."