Çobanlı Halk İskelesi Bitti

Başkan Yılmaz: "Seyrettiğimiz Denizi Artık Kullanacağız"

   Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Çobanlı Halk İskelemiz sayesinde vatandaşlarımız denizden daha fazla istifade edecek ve gerçek bir sahil kenti havasını yaşayacaklar. Sahiller yok ediliyor diyerek yaygara koparanlar bunları iyi görsün. Biz sahili vatandaşımızla buluşturuyoruz" dedi.

   Türkiye’nin kesintisiz uzanan en uzun sahil şeritlerinden birisine sahip olan Samsun’da turistik gemi turlarının yanaşacağı Çobanlı Halk İskelesi bir kaç gün sonra tamamen vatandaşların kullanımına açılıyor.

   Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, beraberindeki Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, Anakent A.Ş. Genel Müdürü Kadir Koçak ve Çevre Koruma Daire Başkanı Figen Akın ile birlikte son rötuşların yapıldığı iskeledeki çalışmaları yerinde inceledi.

                    "BU İSKELE İLE SAHİL KENTİ HAVASINI YAŞAYACAĞIZ"

    Yaklaşık 4 milyon TL'ye mal olan 400 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğindeki iskeleye Samsunum-1 gemisinden daha büyük tur gemilerinin yanaşıp bağlanabileceğini belirten Başkan Yılmaz, "Her hangi bir fırtına anında deniz taşıtlarının sığınabileceği iskele veya rıhtımlar yapmadığımız için halkımız deniz taşıtlarını yeterince kullanamıyordu. Deniz taşıtı kullanmayan sahil kenti olur mu? Biz bu iskele ile hem şehrimizi denizle buluşturuyoruz hem de insanlarımıza gerçek bir sahil kenti havasını yaşatıyoruz. Sahiller yok ediliyor diyerek yaygara koparanlar bunları iyi görsün. Biz sahili vatandaşımızla buluşturuyoruz" dedi.


                                              CRUİSE TURİZMİNE BÜYÜK KATKI

   Uluslararası yolcu gemilerinin cruise turizmi kapsamında demirleyecekleri iskele olmamasından dolayı Samsun’a uğramadan geçtiklerini de hatırlatan Başkan Yılmaz, "Çobanlı İskelesi turizme büyük katkı sağlayacak. Bu iskelemiz sayesinde bir tur gemisi, güvenli bir şekilde insanlara hizmet verebilecek" diye konuştu.

     Seyrettiğimiz denizi artık vatandaşlarımız rahat rahat kullanacak diyen Başkan Yılmaz, İskele içinde bir de kafeterya hizmetinin olacağını sözlerine ekledi.