Türkiye Halk Oyunları Federasyonu İl Şampiyonası’nda birinciliği kazanan Atakum Belediyespor Halk Oyunları Takımı için kutlama düzenlendi.
Samsun’da geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Türkiye Halk Oyunları Federasyonu İl Şampiyonası’nda birinciliği kazanan Atakum Belediyespor Halk Oyunları Takımı için kutlama düzenlendi. Federasyon tarafından belirlenen ’Artvin Yöresi’ dalında şampiyon olan ve gözünü önce bölge ardından da Türkiye Şampiyonluğuna diken genç yetenekler, Bizim Artvin Derneği’nin kendileri için düzenlediği buluşmaya katıldı. Bizim Artvin Derneği Başkanı ve AK Parti Atakum Belediyesi Meclis Üyesi Levent Ertürk’ün organize ettiği buluşmaya katılan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum Belediyespor Halk Oyunları Takımı, Bizim Artvin Derneği yönetimi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ)’nde eğitimlerini sürdüren Artvinli öğrencilerle bir araya geldi. Başkan Taşçı, genç yeteneklere güvendiğini söyleyerek, "Türkiye Şampiyonluğunu ilçemize getireceklerine inanıyoruz" diye konuştu.
"BAŞARILARIN DEVAMI GELECEK"
Dernek yönetiminin şampiyon takım için hazırladığı Artvin Cağ Kebabı tezgahının başına geçen Başkan Taşçı, "Gençlerimizin başarıları karşısında gurur duyuyoruz. Halk oyunlarını bir eğlence aracı olarak görmüyoruz. Öyle ki tarihimizden bugüne gelen, önemli bir kültürel miras olarak değerlendiriyoruz. Bu doğrultuda farklı branşlarda çalışmalarını sürdüren halk oyunları takımımıza destek veriyoruz. İnanıyorum verdikleri Türkiye Şampiyonluğu sözlerini tutacaklar ve bizleri gururlandırmaya devam edecekler. Bu buluşmayı organize eden Bizim Artvin Derneği yönetimini kutluyorum" dedi.
BAŞKAN TAŞÇI’YA TEŞEKKÜR
Atakum Belediyespor Halk Oyunları Takımı’nın kendi yörelerinin halk oyunlarının yarıştığı bir finalden şampiyonlukla çıkmasının kendilerini gururlandırdığını söyleyen Bizim Artvin Derneği Başkanı ve AK Parti Atakum Belediyesi Meclis Üyesi Levent Ertürk, "Kültürlerin yaşatılması noktasında halk oyunlarının payı çok büyük. Hem belediye meclis üyesi olarak hem de Samsun’daki Artvinlilerin aynı çatı altında toplandığı büyük bir derneği başkanı olarak bu başarıyı kutlamak istedik. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’ya halk oyunlarına verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
ŞAMPİYONLUK HORONU
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve Bizim Artvin Derneği Başkanı ve AK Parti Atakum Belediyesi Meclis Üyesi Levent Ertürk, daha sonra Atakum Belediyesi Halk Oyunları Takımı ve OMÜ öğrencisi Artvinli öğrencilerle birlikte horona katılarak şampiyonluk coşkusunu yaşadı. Başkan Taşçı, sohbet ettiği genç yeteneklere ’Türkiye Şampiyonluğu’ sözlerini hatırlatarak, "Bunu başarabilecek güçtesiniz. Türkiye Şampiyonluğu kupasını ilçemize getirmenizi heyecanla bekliyoruz" diye konuştu.