Samsun'da TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından düzenlenen "2. Samsun Gıda, İçecek Ürünleri Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistik Fuarı"nı 31 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ Samsun Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 23-26 Kasım tarihlerinde düzenlenen fuara, 80 firma ve Gürcistan, İran, Irak, Suriye ve Azerbaycan'dan 159 iş adamının katıldığı belirtildi.

BEKLENEN İLGİYİ GÖRDÜ

Ekonomi ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, KOSGEB, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası (TÜGİS), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), Karadeniz Perakendeciler Birliği (KARADENİZ PERDER), Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD), Karadeniz Aşçılar ve Turizm Birliği'nin (KATBİR) desteklediği fuarın, işbirlikleri ile sektör temsilcilerini bir araya getirdiği ifade edildi.

31 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

Açıklamada, fuarı 31 bin 140 kişinin ziyaret ettiği vurgulanarak, TÜYAP Samsun tarafından ikinci kez organize edilen fuarın, gıda imalat sektörü, endüstriyel ekipmanları ve ambalaj sektörü, toplu tüketim sektörü, turistik işletmeler ve ev dışı tüketim sektörünü buluşturan bir platform olma başarısına ulaştığı aktarıldı.

Fuar boyunca, TAFED ve Karadeniz Aşçılar ve Turizm Birliği'nin katkıları ile Samsun, İstanbul, İzmir, Ankara, Kayseri, Gaziantep, Ordu, Amasya, Konya, Trabzon, Rize, Çorum, Eskişehir, Alanya, Kuşadası, Bursa, Kapadokya, Tokat ve diğer bölgelerden fuara gelen bölge aşçı birliklerinin başkanları ile 50 aşçıbaşının, her gün başka bir Karadeniz ilinin özel lezzetini ziyaretçilere sunduğu da kaydedildi.