Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan'ın daveti ile derneğe gönül üyeliği başvurusu yaptı. Üyelik başvuru evraklarını MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Haluk Tan'a teslim eden Başkan Genç, "Ülkemizin hedefleri doğrultusunda ortak adımlar ve programlar gerçekleştirdiğimiz MÜSİAD'a isteğim ve Genel Başkanımızdan gelen davet doğrultusunda gönül üyeliği için başvuru yaptım. Bu Samsun'da bir ilk. MÜSİAD Samsun Şube Başkanımız sayın Haluk Tan gerekli işlemleri başlattı ve Genel Merkeze gönderecek. Ülkemizin hedeflerine uygun iş yapan MÜSİAD ile ortak projeler üretmeye devam edeceğiz" dedi.

'ŞEHRE YETENEKLİ İNSANLARI ÇEKMELİYİZ'

Samsun'un dünya şehri olması için şehir olarak ortak birliktelik sağlanması gerektiğine vurgu yapan Başkan Genç, "Şehirlerin yarıştığı 3. bin yılda dünya şehri olmaktan bahsetmekle dünya şehri olunmaz. Bunun için birliktelik sağlanması şart. Samsun'a yeni yatırımlar kazandırmak için hep beraber çabalayalım. En pahalı şey tecrübe, her şeyin eğitimi var ama tecrübenin eğitimi yok.

Yetenekli insanların Samsun'a çekilmesi ve sonraki nesillerin bu yetenek ve bilgilerden faydalanması için çalışmalar yürütmeliyiz. Şehrimize kazandırılacak her şey çocuklarımız için kazançtır" dedi.

'ŞEHRİN EKONOMİSİNİ ÇEŞİTLENDİRMELİYİZ'

Samsun'un sahip olduğu konum nedeniyle global dünyada stratejik öneminin olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Samsun, gerek konumu, gerek diğer potansiyelleri ile çok ideal bir bölge ve ideal bir şehir. Bir şehrin ekonomik ve sosyal anlamda başarılı olması için çeşitli şartlara sahip olması gerekir. Samsun'un global dünyada önlerdeki yerini alması için gerekli şartlar mevcut. Şehrimizin ulaştırma ağını, ekonomik değerlerle birleştirebilirsek başarılı oluruz. Dört ulaşım ağına sahip olan, Anadolu'nun Karadeniz'e açılan kapısı konumundaki Samsun sadece Türkiye'nin değil, dünyanın dört yolu olmalıdır. Ancak bu şehirdeki herkesin şehir için elinden geleni yapması gerekiyor. Ekonomimize mutlaka çeşitlilik kazandırmalıyız. İşte o zaman önümüzdeki orta vadede Samsun en muhteşem şehirlerden biri olabilir" diye konuştu.

'ORTAK PROJELER ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Günümüzde belediye-şehir ilişkisinin farklılaştığına da dikkat çeken Başkan Genç, "Eskiden belediyeler ne yaparlardı? Belediyeler sadece vatandaşlarının fiziksel ihtiyaçlarını karşılardı, bunun dışında başka bir şey yapmazlardı. Temizlik yapar, çöp toplar, çukur doldururlardı. Belediye demek vatandaşlarının ihtiyaçları neler ise onları önceden kestirip, ona uygun projeler geliştirmek ve onları başarılı bir şekilde uygulamaktır. Biz de halkımızın ve şehrimizin ihtiyaçlarına yönelik eğitim, kültür, sanat, spor, kentsel dönüşüm hizmetlerinin yanında, bir de şehrimize yatırım çekmek için sürekli işadamlarımızla dirsek temasında bulunuyoruz. Bu manada özel sektörü teşvik etmemiz sonucu ilçemize bir çok özel yatırım çektik ve 6 bin 500 insanımıza iş kapısı açılmasını sağladık. Bundan sonra da yatırımcı ve işadamlarımızla ortak projeler üretmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.