Vekil Kırcalı, Rabbimizin rızasına yaklaşmamıza imkân sağlayan bizleri manevi iklimiyle saran ve kardeşlik bağlarımızın pekişmesine vesile olan Kurban Bayramının heyecanı yüreklerimizi bir kez daha sardı. Bizleri bu mübarek günlere ulaştıran Yüce Rabbimize şükürler olsun.

Kurban, maddi ve manevi anlamda yüce bir sorumluluktur. Ailemizle, akrabamızla, dostumuzla ve komşumuzla aynı nimet etrafında buluşmaktır. En yakınlarımızdan başlamak üzere; muhtaçların, mağdurların, garip ve kimsesizlerin yüzünü güldürmektir. Bayramlar; renk, dil ve coğrafya ayrımı gözetmeksizin, ihtiyaç sahiplerinin hanesine muhabbet ve sevinç taşımaktır.

Aziz Milletimizin manevi değerlerinin, sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel ve en anlamlı örneklerinin yaşandığı dini bayramlarımız; sevgi, saygı ve hoşgörü duygularının güçlenmesine, toplumun birlik ve beraberliğinin pekiştirilmesine ve geleceğe daha da güvenle bakmamıza vesile olan en özel günlerdir.

Bu müstesna günde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de maalesef Kovid-19 salgını ile mücadele ederek geçirmek zorundayız. Bu güzel bayram sevincini sevdiklerimizle mutlulukla yaşayabilmek için maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uymaya hassasiyetle gayret edelim ki bayram coşkumuz hüzne dönüşmesin.  

Bu duygu ve düşüncelerle; başta şehit ailelerimiz ve gazilerimiz olmak üzere Mübarek Kurban Bayramı’nın milletimize, ülkemize, İslam Âlemine ve Samsun’lu hemşerilerime sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan diler, tüm kardeşlerime selam ve muhabbetlerimi sunarım.