Kırıkkale-Samsun Demiryolu Projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan duyuru geldi. Bakanlık, Samsun ve Ankara arasındaki ulaşımı iki saat 15 dakikaya düşürecek olan, Samsun’un İlkadım, Canik, Havza, Kavak, Ladik, ve Gaziköy mevkiinde T.C. Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan proje için Çevre Etki ve Değerlendirme (ÇED) sürecinin başladığını açıkladı.

KIRIKKALE-SAMSUN HATTI 289 KİLOMETRE

Proje ile 289 km uzunluğunda hızlı, çift hatlı elektrikli ve sinyalli bir demiryolu yapılacak. Karadeniz’i İç Anadolu’ya ve Akdeniz Bölgesi’ne bağlayacak ve ülkemizin en önemli kuzey-güney aksı olacak proje ile söz konusu koridor yüksek standartlı hale dönüştürülecek. Demiryolu ile yıllık 2,5 milyon yolcu ve 3,25 milyon ton yük taşınması hedefleniyor.

SAMSUN-ANKARA ARASI 400 KİLOMETRE OLACAK

Ankara-Sivas hızlı tren hattının 112’nci kilometresinden ayrılan ana hat, sırası ile Delice, Sungurlu, Çorum, Mecitözü, Merzifon, Havza ve Kavak’ı izleyerek Samsun’a ulaşan güzergahın uzunluğu 284 kilometre. Böylece Samsun-Ankara arası yaklaşık 400 km olacak. Hat tamamlandığında Ankara-Samsun arası iki saat 15 dakikaya düşecek.