Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 3 dönem üst üste belediye başkanlığı yaptığı için yeniden aday gösterilmeyeceğini anlayınca, Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için ilçe gezilerene ağırlık verdi.

KENDİNE ÖVGÜLER YAĞDIRDI
Yaptığı ilçe gezilerini Resmi ilan sayfasına dönüştürerek, Basın İlan Kurumu aracılığıyla tüm yerel gazetelere servis eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in ilan sayfasında kendisine övgüler yağdırırken, AK Parti'nin çalışmalarını eleştirir nitelikteki yaklaşımı dikkat çekti.

İlanda Samsun’un ilçeleriyle ilgili bütün eksiklikleri tespit ettiklerini ifade eden Başkan Genç, sorunların çözülmesi, ayrıca ilçelerin sosyal, kültürel ve ekonomik olarak daha ileriye gitmesi için projeler geliştirdiklerini ifade ediyor.

İLÇELER İHMAL EDİLDİ İMASI
Reklam haberinde Samsun'un ilçelerinin ihmal edildiğini ima eden Başkan Genç, “Şehrin yerel yöneticisi olarak bütün ilçelerimizin eksikliklerini, potansiyellerini, avantajlarını ve neler yapılabileceğini uzun ve kapsamlı bir
çalışma sonucunda çıkardık. İlçeleri hakettiği yere taşımak için ulaşım başta olmak üzere, tarım, turizm, hayvancılık, balıkçılık gibi pek çok alanda projeler geliştirdik. Şehrin gelişimi hedeflenirken tüm ilçeleri ile birlikte
planlayarak dengeli bir yatırım planlanmalıdır. İlçelerimizin geliştirilmesi hem şehir merkezine göçü azaltacak hem de cazibe merkezi ilçeler meydana getirecektir. Dolayısıyla ilçeleri asla ihmal edemeyiz” dedi.

HAVZA'DA OSB ELEŞTİRİSİ
Havza’nın tarihi öneme sahip bir ilçe olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, “Havza ilçemiz sadece şehrimiz için değil, ülkemiz için de çok önemli bir potansiyele sahip. Havza’yı öncelikle termal turizmde öne çıkarmalıyız. Demiryolunun bulunması, limana, havaalanına, Orta Anadolu’ya yakın konumda olması, kaplıcalar Havza’nın çok önemli avantajları. Ancak Havza’nın mutlaka Master Planı yapılmalıdır. Köy yolları iyileştirilmeli, organize sanayi bölgesi tamamlanmalı ve geliştirilmeli, küçük sanayi işletmeleri geliştirilmelidir. Ayrıca bu ilçemizde gerekli konaklama altyapısını sağlamamız gerekiyor” diye konuştu.