Bafra Haber-Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün görevden alınmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesine müfettiş göndermesi,Yusuf Ziya Yılmaz görevden alınacak mı sorularını gündeme getirdi.

2019 Yılının mart ayında yapılacak olan genel seçimler ve kasım ayında yapılması planlanan başkanlık seçimleri öncesinde AK Parti’de sonbahar temizliği devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı Tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesine gönderilen müfettişler 10 Günlük çalışmalarını bitirdi.

İddia’ya, göre Samsun Büyükşehir Belediyesinde Yapılan İncelemede alımlar’da usulsüzlük yapıldığı tespit edildi.Müfettişlerin bunu rapor halinde İçişleri Bakanlığına  sunduğu ve Başkan Yılmaz’ın görevinden alınması yönünde rapor tutulduğu iddia edildi.

KONGRELERE KATILMA TALİMATI

AK Parti Genel Merkezi, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın ilçe kongrelerine katılmasını istemediğini ve bu kararında Başkan Yılmaz’a iletildiği iddia edildi.

Başkan Yılmaz, son Yapılan 12 İlçe Kongresine kendi katılmayıp kongrelere Başkan yardımcısı Turan Çakır katıldı.

24 Mart 2018 tarihinde Samsun AK Parti İl Kongresine gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın istifasını isteyeceği ve hizmetlerinden dolayı teşekkür edeceği iddia edildi.