31 Mart Seçimlerinde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e Bafra’dan yüksek oy çıkması Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın elini güçlendirdi.

AĞIRLIĞINI KOYDU

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç,Samsun Büyükşehir Belediye Meclisine ağırlığını koyarak, Bafra Meclis Üyelerinin  Komisyonlarda görev almasını sağladı.

31 Mart 2019 yerel seçimleri sonrasında Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi ilk toplantısını, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis başkanvekilliği, komisyonlara üye seçimi ve encümen üyeliği seçimlerinin yapıldığı ilk meclis toplantısında, Başkan Mustafa Demir, muhalefetin belediye başkanları Necattin Demirtaş ve Cemil Deveci ile sıcak fotoğraflar verdi. Hiçbir ayrım yapmadan Samsun'a hizmet için çalışacakların belirten Demir, "Samsun'a hizmet etmek bizim için bir onurdur" dedi.

İKTİDAR MUHALEFET AYIRMAYACAĞIM

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde 2019-2024 dönemi ilk meclis toplantısı Başkan Mustafa Demir başkanlığında gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda Demir, "Büyükşehir olarak hep birlikte muhalefet iktidar ayrımı olmaksınız iş birliği içerisinde Samsun'umuza, 1 milyon 350 bin vatansever, milletsever, kadirşinas insanlarımıza hep birlikte hayırlı hizmetlerde bulunacağız. Ben kendi üzerime düşeni başta Büyükşehir Belediyesi Başkanı olarak, meclis üyelerimiz ve ilçe belediye başkanlarımızla birlikte hizmet gayreti içerisinde gerçekleştireceğiz" dedi.

HİZMETLERİMİZ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK

Tüm ilçe belediyelerine çalışmalarında katkı vereceğini vurgulayan Demir, "Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanlarında Türkiye’ye örnek olacak hizmetleri inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz. Halkımıza hizmet en büyük şeref ve onurdur. Samsun’u çok iyi yerlere taşımak durumundayız. İlk meclisimizin hepimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

YENİ MECLİS BAŞKANVEKİLİ NİHAT SOĞUK

Toplantının ardından kapalı oylamaya geçilerek Büyükşehir Belediye Meclisi belediye meclisi 1’inci ve 2’inci başkanvekili seçildi. Nihat Soğuk 72 oyla başkanvekili olurken MHP'nin adayı İsmail Sevindik ise 59 oyla 2. Başkanvekili seçildi.

KOMİSYONLARA ÜYE SEÇİMİNDE CUMHUR İTTİFAKI

Mecliste başkanvekillikleri ve komisyon üyelikleri başta olmak üzere birlik üyeliklerine yapılan seçimler sırasında, Cumhur İttifakı üyeleri AK Parti ve MHP'nin adaylar gösterilirken tam bir işbirliği içerisinde hareket ettikleri gözlendi. Özelikle, birlik ve organize sanayi birliği üyelikleri için yapılan seçimlerde, CHP ve İYİ Parti'nin gösterdiği adaylar, MHP ve AK Partili üyelerin oylarıyla reddedildi.

CHP, MUSTAFA DEMİR’İ KIRMADI

Buna karşılık CHP ise Mustafa Demir'in ricası üzerine bir meclis komisyonun üye seçimi sırasında aday göstermedi. Ulaştırma Komisyonu'na CHP'nin yasal olarak üye vermesi gerekirken, tüm üyelerin diğer komisyonlarda yer almış olması nedeniyle Mustafa Demir CHP grubundan bu komisyona aday göstermemelerini rica etti. Bunun üzerine CHP grubu adına söz alan Cemil Deveci, komisyona üye vermeyeceklerini belirterek, Mustafa Demir'e jest yaptı.

İKİ KATİP ÜYESİ SEÇİLDİ

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dünkü toplantısında katip üyeliklerine Yasemin Taslı, Hasan Meral seçilirken, Büyükşehir Belediye Encümen üyeliklerine ise Hasan Meral, Hasan Uzunlar, Nihat Soğuk, Ahmet Tokgöz ile Recep Kemal Certer seçildi. Mecliste birlik ve ulusal ya da uluslararası komisyon üyeliklerine şu isimler seçildi: Resmi Dairelerin Gayrimenkul Satış Komisyonu; Recep Kemal Certer, Samsun ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği; Ahmet Tokgöz, Ahmet Avcı, Ali Yiğit, İbrahim Türkoğlu, Tarihi Kentler Birliği; Mustafa Erdinç Aydın, Murat Sarp, Yılmaz Karagöz, Fuat Çilingir (Meclis dışından), Samsun Belediyeler Birliği; Recep Kemal Certer, Türk Dünyası Belediyeler Birliği; Recep Kaçar, Hayrettin Akkuş, Cemalettin Kola (MHP), Termal Su Yönetim Birliği; Ertan Özkan, Murat Sarp, Lütfi Kise, Samsun Kızılırmak Deltası Koruma ve Geliştirme Birliği; Eyüp Sabri Şahin, Turan Çakır, Sedat Karakoç, Hasan Yavuz Ataseven, İbrahim Türkoğlu, Dursun Uz, Emin Usta, Nurettin Celebi, Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği; Eyüp Sabri Şahin, Emin Usta, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği; Yılmaz Karagöz, Turan Okur, Hasan Yavuz Ataseven, Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği; Anıl Seyfi Arslan, Cihangir Emre Özak, Samsun Gıda OSB üyeliği; Nihat Soğuk, Hasan Uzunlar, Mustafa Boyacı, Çarşamba OSB üyeliği; İlknur Gümüş, Hasan Gündoğdu, Ferhat Özdemir, Bafra Sera OSB üyeliği; Soner Taş, Eyüp Sabri Şahin, Ahmet Tokgöz, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu; Melek Kubalas Ertaş, İlknur Gümüş, Yasemin Tasalı, Sedat Karakoç, Kübra Ülkü Can.

MECLİS KOMİSYONLARI DA BELLİ OLDU

Büyükşehir Belediye Meclisi komisyonlarında bir yıl süreyle görev yapacak olan komisyon üyeleri de beli oldu. İYİ Parti ve CHP de bu komisyonlarda birer üyeyle temsil edilme hakkı kazanmıştı. Bu komisyonlara seçilen üyeler de şöyle:

Çevre ve Sağlık Komisyonu: Yılmaz Karagöz, Ahmet Tokgöz, Celal Tuzcu, Ahmet Avcı, Ali Yiğit, Aytaç Uyar, Sezgin Aydın (MHP), Ahmet İçli (İYİ Parti), Hasan İpek, (CHP)

Plan ve Bütçe Komisyonu: Dursun Uz, Muzaffer Emuce, Hayrettin Akkuş, Yavuz Yılmaz, SEDAT karkoç, Aydın Karmil, Cemalettin Kola (MHP), Talat Eyüpoğlu (İYİ Parti), Atila Tekcan (CHP)

Eğitim, Kültür ve Spor Komisyonu: Cem Emre Çakan, Mümin Osman Ertan, Bülent Şahin, Mustafa Sarıoğlu, Mustafa Erdinç Aygün, İbrahim Yılmaz, Şenel Cındık (MHP), Emre Taha Özyer (İYİ Parti) Ayhan Ayvaz (CHP)

Ulaşım Komisyonu: Nihat Soğuk, Melek Kubalas Ertaş, Cihangir Emre Özakçaylı, Sami Pala, Yücel Kaya, Turan Çakır, Nurittin Çelebi (MHP), Emin Uslu (MHP), Ali Alper (İYİ Parti)

Hukuk Komisyonu: Murat Sarp, Kaşif Aksoy, Hasan Gündoğdu, İlknur Gümüş, Özkan Karakaya, Hasan Yavuz Ataseven, Kübra Ülkü Can (MHP), Hüseyin Kay (Saadet Partisi9, Halil İnci (İYİ Parti)

Tarım ve Hayvancılık Komisyonu: Eyüp Sabri Şahin, Turan Okur, Abdullah Öksüz, Mevlüt Erçinli, Recep Kaçar, Lütfi Kise (MHP), Şenol Kığılcım (MHP)

AR-GE Komisyonu: Yasemin Tasalı, Anıl Seyfi Arslan, Yüksel Beyazoğlu, Sadettin Küçükali, Mustafa Boyacı, Ferhat Özdemir (MHP, Cevat Canbolat (MHP), Terme İlçe İnsan Hakları Kurulu Mümin Osman Ertan