31 Mart yerel seçimlerinin ardından Samsun Büyükşehir Belediyesinde genel sekreterlik görevine Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde İlhan Bayram gelmişti. İlhan Bayram'ın Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olmasının ardından SAMULAŞ A.Ş Genel Müdürlüğüne Enver Sedat Tamgacı, SASKİ Genel Müdürlüğü görevine ise Fatih Yıldız gelmişti.

Samsun Büyükşehir Belediyesinde yeni genel müdürler ve genel sekreter İlhan Bayram göreve başlarken, Samsunluların yakından tanıdığı isimler olan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş ile Zabıta Daire Başkanı Yılmaz Açıcı ile birlikte genel sekreter yardımcısı Fikret Vatansever görevlerinden alındı.

Samsun Büyükşehir Belediyesinde görevden alınan Zabıta Daire Başkanı Yılmaz Açıcı'nın yerine, Genel Sekreter İlhan Bayram'ın Kocaeli'nden Samsun'a transfer ettiği Abdülkadir Dizman'ın geleceği bununla birlikte yine Kocaeli'nden Samsun'a gelecek olan Hüseyin Hakkı Akbulut'un da Samsun Büyükşehir Belediyesinde Destek Hizmetleri ve Satın Alma Daire Başkanı olarak görev yapacağı bildirildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlı SASKİ'de ise genel müdür Fatih Yıldız olduktan sonra bu kurumda da Malatya MASKİ'de sözleşmeli personel olan çevre mühendisi Hilmi Akpınar SASKİ'de iş başı yaptı.