Sibirya soğuklarının ardından Türkiye’ye Batı’dan giriş yapan kar yağışı, Karadeniz’in Başkenti’nde de aralıksız sürüyor. Samsun’un merkez ve ilçelerinde devam eden kar yağışı, zaman zaman hızını artırırken, kırsal ilçelerin mahallerindeki ulaşımda kısa süreli aksamalar yaşanıyor. Ancak Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, etkin ve planlı çalışma ile ulaşımı aksattırmıyor.

    Sonbahar mevsimine girildiği günlerde karla mücadele yer alacak iş makineleri ve ekiplerini belirleyen Fen İşleri Daire Başkanlığı, bunları da ilçelerde hazır konuma getirmişti. Atakum, Canik, İlkadım ve Tekkeköy’ü kapsayan 4 merkez ilçede 9 greyder, 7 dozer,  18 loder, 17 traktör beko, 15 kar bıçaklı kamyon ve 12 solüsyon tankeri, 16 ilçede ise toplamda 27 greyder, 9 dozer, 15 loder, 54 traktör beko, 27 kar bıçaklı kamyon, 2 mini case, 12 solüsyon tankerinden oluşan 150 araçlık iş makine parkını ve operatörleri ilçelerde konuşlandırıp hazır bekleten daire başkanlığı, karla mücadeleye katılacak 300 personel de görevlendirdi.

    Geçen yıl başarıyla gerçekleştirdikleri karla mücadele çalışmalarını bu sene de aynı hızla yapacaklarını ifade eden Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Serkan Çam, her ilçede ayrı ekip oluşturduklarını söyledi.  Karla mücadelede büyük bir tecrübeye sahip olduklarını altını çizen Çam, “Hazırlıklarımız tamam ve ekiplerimiz görev yerlerindedir. Kar bizim için korku değildir. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak karla mücadele çalışmalarını 24 saat boyunca gerçekleştireceğiz. Mücadele için her türlü ekip, ekipman ve personelimizi hazır olarak bekletiyoruz.” ifadelerini kullandı.