Pandemi sebebi ile eğitime uzun bir süre verilen aranın ardından, okullar Milli Eğitim Bakanlığının aldığı karar ile yeniden açıldı. 6 Eylül tarihinde eğitim öğretime başlayan okullarda ise aradan geçen kısa süre içerisinde Covid-19 tehdidi yeniden baş gösterdi.

SINIFLAR 45 KİŞİLİK! 18 SINIF KARANTİNADA

Samsun'da özellikle lise dengi okullarda sınıfların 42-45 kişilik olduğu, okullarda yeterli personel olmaması nedeniyle hijyen temizliğinin düzenli yapılamadığı, öğrenci velilerinden KoronaVirüs'e yakalanan ailelerin olduğu gündeme gelirken, kent genelinde ise 18 sınıfın Covid-19 belirtileri nedeniyle kapatıldığı bildirildi.

Samsun'da 18 sınıfın karantinaya alınması eğitim camiası kadar, öğrenci velilerini de tedirgin etti. Öğrenci velileri özellikle Samsun'da pandemiye rağmen sınıfların 42-45 kişilik olmasını eleştirirken, yetkilileri göreve davet etti. Toplu taşıma araçlarında yapılan kontrollerde de durumu pozitif olan öğrencilerin tespit edildiği, bu öğrencilerin karantinada olmalarına rağmen, okullarına gitmeye çalıştıkları yönünde de bilgiler gündeme gelirken, Samsun kent genelinde bir çok okulda Covid belirtileri sebebi ile çok sayıda öğrencinin aileleri ile birlikte karantinada oldukları iddia edildi.

Samsun Kent Haber