Samsun'da ise Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç 24. 25. ve 26 dönem AK Parti Samsun Milletvekili oldu. Üç dönem kuralına göre üst üste aday alan Bakan Çağatay Kılıç aday olamıyor.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, gelecek yerel seçimlerde üç dönem kuralının belediye başkanlarını da kapsayacağını söylemişti. Bu doğrultuda 4 dönem Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Yusuf Ziya Yılmaz ve toplamda 4 dönem, 3 dönem de AK Parti'den Canik Belediye Başkanlığı yapan Osman Genç'i de kapsıyor. Samsun Canik Belediye Başkanı Osman Genç 18 Nisan 2004 yılından bu yana görev başında...


ÜÇ DÖNEM KURALI ESNETİLECEK

İlgili maddenin 16'ıncı fıkrası şu şekilde değiştirildi "Anayasa ve Siyasi Partiler Kanunu ile diğer ilgili kanuni mevzuatın açıkça yasakladığı veya sınırladığı konular ile tüzükte belli bir Genel Merkez organının görev ve yetkisinde olan konular dışında parti politikaları, adaylık şartları ve kısıtlamaları, seçimler ve benzeri konularla ilgili her türlü prensip veya istisnai nitelikte kararlar almak ve uygulamak gibi görevler yapar, yetkiler kullanır"
 

Kaynak: Samsun haber.com