Samsun'da korona virüsün en güçlü olduğu dönemde vatandaşların kural ve yasaklara uyumu sayesinde kontrol altına alındığını söyleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, geçtiğimiz bir hafta içinde bu uyumun ortadan kalkmaya başladığına dikkat çekti.

BEDELİNİ AĞIR ÖDERİZ
Kontrollü Sosyal Hayat döneminin kesinlikle salgının bittiği şeklinde algılanmaması gerektiğini, normal şartlara dönülmediğini, dönülmeye çalışıldığını söyleyen İl Müdürü Oruç, salgın hiç yaşanmamış gibi davranmanın bedelinin ağır olacağını söyledi. Sadece bir ilçede 4 gün içinde ortaya çıkan 18 vakanın maalesef bu kontrolsüzlüğün bir bedeli olacağının sinyallerini verdiğini kaydeden Oruç, herkesin bu bedel büyümeden, kurallarla uyum içinde hareket etmeye başlamasının önem arz ettiğini vurguladı.

ZİYARETLER VAKA ARTIŞINI TETİKLEDİ
Şehirlerarası giriş yasağının kaldırılmasından sonra Samsun'a 65 yaş üstü 4 bin 600 kişinin geldiğini söyleyen Dr. Muhammet Oruç, kontrolsüz ve sosyal mesafe kurallarına uymadan ziyaret ettiği bir ortam oluşturduğunu, bu dikkatsizliğin de tekrar vaka artışı yaşanmasına neden olduğunu söyledi. Oruç, bugüne kadar hiç vaka görülmeyen bir ilçede bile vaka görüldüğünü ifade etti.

Tüm bu verilerin herkes için birer uyarı olması gerektiğini söyleyen Oruç, şöyle konuştu; "Virüsü kuralara uyarak siz kontrol altına aldınız. Rehavete kapılarak, kontrol altına aldığınız virüsü tekrar güçlendiren yine siz olmayın."

İl Sağlık Müdürü Muhammet Oruç, "Sakın 3 kuralı unutmayın. Maskesiz dışarı çıkmayın; mutlaka 1 metre sosyal mesafenizi koruyun. Ellerinizi mutlaka antiseptik solüsyon ya da kolonya ile temizleyin. Bu kurala 1 kural da siz ekleyin. Lütfen bu dönemde akraba, eş dost, ziyaretleri yapmayın" dedi.