Samsun'da 31 Mart 2019 yerel seçimleri için belediye başkan aday adaylığı nedeni ile görevlerinden istifa eden AK Partili İlçe Başkanlarının yerlerine atama-görevlendirme yapılması ile ilgili temayül yoklamasına gidildi.

7 İLÇE VAR

Samsun'da İlkadım, Çarşamba, Kavak, Terme, Asarcık, Ayvacık ve Havza ilçelerinde AK Parti İlçe Başkanları, belediye başkan aday adaylığı için görevlerinden istifa etmişti. İstifaların ardından boş kalan başkanlık koltukları için, 7 ilçede temayül yoklaması yapıldı. Yapılan temayül yoklamasında partililere hangi isimleri ilçe başkanı olarak görmek istedikleri soruldu. Partililer, istifa eden ilçe başkanlarının yerine yapılacak atama-görevlendirme öncesi gerçekleşen temayül yoklamasında, başkanlık koltuğunda görmek istedikleri isimleri yazarak oy sandıklarına attı.

Samsun'da hatırlanacağı üzere bir süre önce AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Av. Hakan Ay, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Halit Doğan, AK Parti Kavak İlçe Başkanı Osman Atlı, AK Parti Terme İlçe Başkanı Ali Kılıç, AK Parti Asarcık İlçe Başkanı Hami Karakaş, AK Parti Ayvacık İlçe Başkanı Kemalettin Gökçe ve AK Parti Havza İlçe Başkanı Sebahattin Özdemir belediye başkan aday adaylığı için görevlerinden istifa etmişti.