Samsun'da Atakum İlçe Belediyesi Başkanı Cemil Devevi, CHP İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar ile birlikte, Protestan Kilisesinin düzenlediği Noel Ayinine katıldı.

Cemil Deveci, sosyal medya hesabında katıldığı Noel ayini hakkında şunları yazdı;

“Samsun Protestan Kilisesi'nde Noel Bayramı kutlaması adına gerçekleştirilen ayin törenine katıldık. Tanrı yolunda olmak, bireyin ve toplumun esenliği için çalışmaktan geçer. Esenliğin yapı taşları; alçak gönüllülük, dürüst ve ahlaklı olmaktır. İnsan, hayvan, çevre ve doğa sevgisiyle donanımlı olmaktır.

Yer yüzünde insanın görevi; bireysel ve toplumsal esenliğe ulaşma yolunda çalışmaktır. Tanrı'nın kutsal yasasına uymak, bizi esenliğe ulaştırır. Esenlik dünya düzenidir. Dünyayı esen kılmak insanlığın temel görevidir. Bunu yaparsak, tanrıya olan sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz.

Noel ya da Doğuş Günü, Mevlid Kandili; alçak gönüllülük, esenlik ve yücelik nitelikleriyle Tanrı'ya ulaşma yolunun başlangıcıdır. Tanrı'ya ulaşma yolunda kardeşlikten, barıştan ve insanı insan yapan değerlerden uzaklaşmamalıyız. Tanrı'ya ulaşma yolu bu değerlerle döşenmiştir. Tanrı bizi esenlik ve insanlık yolundan ayırmasın. Doğuş Bayramı kutlu olsun." dedi.

Doğuş Bayramı - Noel Nedir?
Hristiyanlık inancının iki büyük bayramı vardır. Bunlar Doğuş Bayramı ve Diriliş Bayramı’dır. Adlarından da anlaşılacağı gibi, Doğuş Bayramı’nda İsa Mesih’in doğumu kutlanmaktadır. Diriliş Bayramı’nda ise İsa Mesih’in bizim kefaretimizi ödemek için yeryüzüne indiğinin, ardından çarmıhta öldüğünün, mezara konulduğunun ve üç gün sonra mezardan dirildiğinin beyan edildiği bayramdır.