15 Temmuz darbe girişimi öncesinde, girişimi organize eden Gülen yanlılarının kullandığı ByLock iletişim sistemini kullanan kişilerce ilgili yeni tespitler yapıldı. Cep telefonlarına indirilen özel bir programla işletilmeye başlanan ByLock sistemini ortaya çıkartan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), binlerce kişinin yer aldığı yeni bir listeyi daha belirlemek üzere.

 

18 MİLYON MESAJ BELİRLENDİ

FETÖ mensuplarının kullandığı şifreli haberleşme programı olan ve örgüte üyelikte referans gibi kabul edilen ‘ByLock’un şifreleri çözüldükçe, FETÖ'cülere yönelik yeni operasyonlar da gündemde. 215 bin kişinin ‘ByLock’ kullandığı belirlenirken, MİT tarafından yapılan çalışmalarda toplam 18 milyon mesaj içeriğinin 17 milyonunun çözüldüğü, 3,5 milyon e-posta içeriğinden 2,5 milyonunun çözümlendiği, 2010 KPSS soruşturmasında 100 ve üzeri soruya doğru cevap veren 3 bin 227 şüpheliden 700’ünün aktif şekilde ByLock kullandığı tespit edilmişti.

 

SAMSUN DA YENİ LİSTEYİ BEKLİYOR

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, Samsun'da görev yapan ve ByLock kullandığı tespit edilen, aralarında emniyet mensuplarının da bulunduğu FETÖ üyelerine yönelik, yeni bir operasyon için düğmeye basması bekleniyor.

BYLOCK’CULARDAN KOMİK SAVUNMALAR

FETÖ'nün gizli haberleşme programı Bylock'u kullanan kamudaki şüpheliler tek tek deşifre edilir kullandıkları tespit edilerek, mahkemece tutuklananların sorgularında, “Yanlışlık sonucu indirilmiş olabilir", “Arkadaşım indirmiş olabilir", “Programı indirmedim, kullanmadım", “Atatürkçüyüm", “FETÖ ile bir bağlantım yok" gibi gerekçelerle kendilerini savunmaya çalıştıkları öğrenildi.

 

HER KURUMDAN VAR

MİT'teki uzmanlarca hazırlanan listede hemen her devlet kurumundan personelin yer aldığı ifade edildi. Liste, adli ve idari işlemler yapılması amacıyla ilgili kurumlara gönderildikten sonra, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı da operasyon için düğmeye basacak.

 

SAMSUN’DA 252 KİŞİDE TESPİT EDİLDİ

MİT'in programı fark etmesi ve çözümlemelerin başlamasıyla Türkiye genelinde ve Samsun'da da ByLock operasyonları hızlandı. Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Bylock'culara yönelik şimdiye kadar yapılan operasyonlarda 252 kişi gözaltında alındı, bu kişilerin şimdilik 50'si tutuklandı.

Kaynak: gazetegerçek