Çağdaş Hekim Gurubu’nun samsun Tabip Odası için açıkladığı yönetim kurulu aday listesinde Dr. Nilgün Cengiz, Dr. Emine Çan, Dr. Mahmut Fikret Gürsel, Dr. Murat Erkan, Dr. Funda Neslihan Furtun, Dr. Abdulcelil Kayabaş, Dr. Ercan Korkmaz yer aldı.

BAŞKAN Dr. MURAT ERKAN BİLDİRİYE İMZA ATTI.

Türk Tabipler Birliği Savaş bir halk sağlığı sorunudur! Adlı bildiri yayınlamış bu bildiriyede Çağdaş Hekimler Grubu açık destek vermişti.

Çağdaş Hekimler Grubu’nun açık destek verdiği bildiride

Biz hekimler uyarıyoruz:

Savaş, doğada ve insanda tahribat yapan, toplumsal yaşamı tehdit eden, insan eliyle yaratılan bir halk sağlığı sorunudur.

Her çatışma, her savaş; fiziksel, ruhsal, sosyal ve çevresel sağlık açısından onarılmaz sorunlara yol açarak büyük bir insani dramı da beraberinde getirir.

Yaşatmaya ant içmiş bir mesleğin mensupları olarak, yaşamı savunmanın, barış iklimine sahip çıkmanın birincil görevimiz olduğunu aklımızdan çıkarmıyoruz.

Savaşla baş etmenin yolu, adil, demokratik, eşitlikçi, özgür ve barışçıl bir yaşam kurmak ve bunu sürekli kılmaktır.

Savaşa hayır, barış hemen şimdi!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEPKİ VERMİŞTİ BUNLAR TERÖR SEVİCİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada bu bildiriye destek veren Bazı kesimler bunu iyi duysunlar. Bugün operasyonun 7. günü. 343 terörist etkisiz hale getirildi. Bunlar tespit edilenler. Bundan rahatsız olan, sözde Türk Tabipler Birliği gibi bir kesim savaşa hayır diye kampanya yürütmek istiyor. Bu terörist sevicilerin bugüne kadar barışa evet dediklerini duymadık. Bunlar bugüne kadar güneydoğuda, doğuda, vatandaşlarım şehit edildi. İçeride olan terör uygulayıcılarına yönelik en ufak açıklama duyduk mu? Duymadık. Bunlar bu işin içindeler. Kandil'e kadar gidip, ondan sonra yazdıkları kitaplarla kendilerine kaynak temin etmeye çalışanların teröristlerin karşısında dikildiklerini duymadık. PYD, YPG, DEAŞ, PKK, bütün bu terör örgütlerinin yapmış olduğu taciz hareketlerine karşı bizim uluslararası hukuktan doğan haklarımızı hazmedemeyen bu sözde kişiler veya dernek kusura bakmasınlar. Attığımız adım kararlı bir adımdır.

SAMSUN TÜRK OCAĞI BAŞKANI

Samsun Türk Ocağı Başkanı Serkan Şen, Türk Tabipler Birliği’nin ‘Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur’ başlığıyla yayınladığı bildiriyi kınayarak, “Türk Tabipler Birliği, Türk lafını silsin ki insanımız ederlerini ve niteliklerini açıkça görebilsin' şeklinde açıklama yaptı.

Şen’in açıklamalarını değerlendiren Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, herkesin kendi cenabına konuşması gerektiğini belirterek, “Bir tek onlar mı Türk?” diye sordu.