Samsun'da emekli bir öğretmen, kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılara banka hesabında bulunan 258 bin lirayı kendi elleri ile teslim ettikten sonra dolandırıldığını anladı.

Samsun'da, kendilerini polis olarak tanıtarak, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bahanesiyle bir kişinin 258 bin lirasını aldıkları iddia edilen 4 şüpheliden 2'si gözaltına alındı.

Samsun'da İlkadım ilçesinde emekli öğretmen Fatma D'yi (77) telefonla arayan bir kişi, kendisini polis olarak tanıtıp, "FETÖ hesaplarını çaldı, kullanıyor. Paraları garantiye almamız lazım." diyerek, banka hesabından parasını çekmesini istedi.

PARKA GELEN DOLANDIRICIYA VERDİ

Hesabında bulunan 258 bin lirayı çeken Fatma D, parayı Baruthane Mahallesi'nde bulunan İpek Yolu Parkı'na gelen kişiye verdi. Emekli öğretmeni tekrar arayan dolandırıcı, Fatma D'den bankadaki 20 bin 800 avrosunu da çekmesini istedi. Dolandırıldığını anlayan Fatma D, polise giderek şikayetçi oldu.

Samsun'da emekli öğretmenin 258 bin lirasının dolandırıcılık yöntemi ile alınması sonrası operasyon başlatan polisler, parayı almak amacıyla uçakla Adana'dan Samsun'a gelen Halil A. (18) ile özel bir okulda öğretmenlik yapan Meliha G'yi (26), İlkadım ilçesi Baruthane mahallesinde bulunan İpek Yolu Parkı'nda yakaladı. Zanlılar, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü. Polis, olayla ilgisi bulunduğu belirlenen Barış D. (23) ve Halil A'nın (22) da yakalanması için çalışma yürütüyor.

Öte yandan emekli öğretmenin 258 bin lirasını FETÖ bahanesi ile dolandırıcılık yaparak aldıkları iddiası ile gözaltına alınan iki kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.