Samsun Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmeni Kemal Ege, korona virüsü nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Ege’nin aşı karşıtı olduğu için aşı olmadığı iddia edildi.

‘İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ HAFTADA VAKALAR ARTIŞ GÖSTERDİ’

Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Arzu Topaloğlu durumun artık endişe verici bir hale geldiğine işaret etti. Topaloğlu, Samsun'da okulların açıldığı ikinci haftada 19 öğretmen, 54 öğrencinin durumunun pozitif olduğunu, 50 sınıfın ise görülen vakalar sebebiyle kapatıldığını söyledi. Samsun'da okulların açıldığı üçüncü hafta ise sayının artış gösterdiğini kaydeden Topaloğlu, "Üçüncü haftada Samsun'da 24 öğretmen ile 121 öğrencinin testleri pozitif çıktı, 89 sınıf ise bu nedenle kapatılarak öğrenciler karantinaya alındı" dedi.

‘ARTIK KENDİMİZİ ÇARESİZ HİSSEDİYORUZ’

Dördüncü hafta vaka sayıları ile ilgili de bilgi veren Topaloğlu, 23 Eylül Pazartesi gününden 29 Eylül Çarşamba gününe kadar 7 öğretmen, 7 öğrencinin daha durumunun pozitif çıktığını, kapanan sınıflara ise pazartesi-çarşamba günleri arasında 24 sınıfın eklendiğini belirtti. Okullarda temizlik görevlilerinin olmadığını, sınıflar ve okullarda vaka sayılarının giderek arttığını vurgulayan Topaloğlu, "Artık kendimizi çaresiz hissediyoruz" diye konuştu.