Samsun Valisi Zülkif Dağlı, yaptığı Koronavirüs açıklamasında ciddi uyarılarda bulundu. Samsun'un Alaçam ilçesinde yasak olmasına rağmen bir kına sahibinin toplu yemek vermesi sonucu yemeğe katılan 17 kişinin Covid-19 testinin pozitif çıktığını belirten Samsun Valisi Dağlı, bunun yanı sıra son 48 saat içerisinde ise Samsun'da 4 ailenin virüse bağlı olarak yakınlarını kaybettiklerini belirtti.

12 GÜNDE 2 BİN KİŞİ KARANTİNAYA ALINDI

Samsun Sağlık İl Müdürlüğü ise yaptığı açıklamada Samsun'da 1-12 Kasım tarihleri arasında Covid-19 testi pozitif çıkan kişi ve kişilerle temaslı 2 bin kişinin tespit edildiğini ve bu 2 bin kişinin karantinaya alındığını duyurmuştu.

TOPLU YEMEKTEN 17 VAKA ÇIKTI

Samsun Valisi Dağlı ise kentte artan vaka sayıları nedeniyle uyarı açıklaması yaptı. Bir süre önce kendisi de Koronavirüs tedavisi gören ve bu nedenle karantinada kalan Samsun Valisi Dağlı, açıklamasında "Koronavirüs bulaşının önlenmesi için yemekli kına gecelerine İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuzda yasak kararı aldığımız ilimizde, bir kına sahibimiz, yemek dağıtamadığından, misafirlerinin hepsini topluca dışarıda bir mekânda yemeğe davet etmiş. Bu dikkatsizlikten pozitif ve onların temaslısı 17 vaka ortaya çıktı. Maalesef kurallara uyuyormuş gibi davranıp, uymama yaklaşımı nedeniyle ilimizde vaka sayımız her geçen gün artıyor. Üzülerek söylüyorum ki kayıplarımız da bu manada artış göstermeye başladı. İlimizde son 48 saat içerisinde 4 ailemiz koronavirüs hastalığı yüzünden sevdiklerinden ayrılmak zorunda kaldı. Onları yanımızda ve sağlıklı tutmak elimizde. Verilerin bize ilimizde virüsün aile içinde, çoğunlukla akrabalar arasında daha hızlı yayıldığını gösteriyor" dedi.

EVE MİSAFİR ALMAYIN

Vakaların özellikle ev misafirlikleri yolu ile ortaya çıktığını belirten Samsun Valisi Dağlı, bu konuda yaptığı uyarıda şunları dile getirdi.

"Aslında ilimizdeki şu an vaka yayılımının özeti bu kısa diyalogda gizli. Misafir geldi, hayır diyemedik. Bir yere gitmiyoruz, dikkat ediyoruz ama evlerimizde, hala akrabalarımızdan yakınlarımızdan geçmez düşüncesiyle misafir kabul etmeye devam ediyoruz. Lütfen özellikle bu kış döneminde evlerimizde misafir kabul etmeyelim, gelmek isteyenlere HAYIR diyelim. Bu kış hepimiz için, aşı uygulaması başlayana kadar, sessiz, sakin bir kış olsun. Sevdiklerimizin arkasından ağlamakla, onları korumak arasındaki tercihte asla tereddüt etmeyelim. Sonradan üzülmenin ah vah etmenin hiçbir faydası olmadığını bilelim. Korona virüse karşı aşı gelene kadar en büyük silahımız kurallara uymak. Kendimiz, ailemiz ve çevremizdekilerin sağlığı için kuralara uyalım."