Samsun'da rüşvet iddiası ile tutuklanan Daire Başkanı Bahattin K., Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen duruşmada tutuklu Bahattin K., iddialara cevap verdi. Mahkemede K.'nın belediyede yaptığı ödemeleri talimatla ödediğini, ödemeler konusunda yetkisinin olmadığını söylediği öğrenildi.

Mahkeme heyetinin, Bahattin K.'nın ödeme konusunda yetkisinin olup olmadığının belirlenmesi için Büyükşehir Belediyesinden bilgi alınması kararı verdiği bildirildi. Tutuklu Daire Başkanı Bahattin K.'nın bugün görülen duruşmasında mahkeme heyetinin Bahattin K.'nın tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın yeniden görüşülmek üzere 20 Ekim 2021 tarihine ertelediği bildirildi.

NE OLMUŞTU

Samsun Büyükşehir Belediyesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanı olarak görev yapan Bahattin K., 22 Aralık 2020 tarihinde Kaçakçılık ve Organize Suçlar Bürosu polisleri tarafından düzenlenen operasyonda, müteahhit Yaşar T.'den 30 bin lira rüşvet alırken suçüstü yakalanmıştı. Samsun Cumhuriyet Savcılığına, Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen yazılı dilekçe ile teknik ve fiziki takibe alınan Bahattin K.'nın belediyeye iş yapan müteahhitlerin hak edişlerini belirli bir ücret karşılığında yaptığı iddiaları gündeme gelmişti. Dilekçe ile birlikte savcılık tarafından teknik takibe alınan Bahattin K., 22 Aralık 2020 tarihinde düzenlenen operasyonla önce gözaltına alınmış daha sonra tutuklanmıştı. Bahattin K.'nın görev yaptığı makam odasında ise gizli bir çelik kasada bulunurken, bu kasadan 135 bin Euro, 36 bin TL, 5 külçe altın, 1059 çeyrek altın, 75 tam altın, 50 yarım altın, 40 gayrimenkul tapusu ve çok sayıda başka şahıslar adına banka hesap cüzdanları çıkmıştı.