Samsun'da sağlık sektöründe önemli firmalarından biri olan GÜRMED, Kaynak Holding ve FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle 17-25 Aralık operasyonun ardından TMSF'ye devredilmişti. Bir süreden beri kayyumla yönetilen GÜRMED, 18 Ekim 2018'de kapalı teklif, açık artırma yöntemi ile satışa çıkarılacak.
25 milyon 750 bin TL muhammen bedel ile Büyükdere Caddesi No: 143 Asma Kat Konferans Salonu, Esentepe Şişli, İstanbul adresinde gerçekleştirilecek ve saat 14.00'te başlayacak ihaleye çok sayıda başvuru yapıldığı öğrenildi.

MUHAMMEN BEDEL 25 MİLYON

Faaliyetlerini sürdürdüğü dönemde 133 kişiyi istihdam ederek, bölgenin önemli şirketlerinden biri olan şirket, 25 milyon 750 bin TL muhammen bedel ve 1 milyon 287 bin 500 TL teminat tutarı ile satışa çıkacak. Gürmed Grubu şirketleri arasında yer alan Gürmed Tıbbi ve Teknolojik Sistemler San. ve Tic. A.Ş. ile Garnet Tıbbi ve Teknolojik Sistemler A.Ş.'nin ihalesine yoğun bir ilgi olduğu belirtildi. İhale, yönetim kurullarınca yetkilendirilen Satış Komisyonu tarafından 18 Ekim 2018 Perşembe günü, Büyükdere Caddesi No: 143 Asma Kat Konferans Salonu, Esentepe Şişli, İstanbul adresinde gerçekleştirilecek ve saat 14.00'te başlayacak. Satış ihalesi, kapalı teklif ve açık artırma usulü ile yapılacak.

'VİLLA TAHSİSİ' İDDİASI

Siemens'in Türkiye temsilciliğini üstlenen ve Samsun, Ankara, Trabzon ve İstanbul'da şubeleri bulunan şirketin sahibi Mehmet Sungur ise firari durumda bulunuyor. Samsunlu iş adamı Sungur'un, darbe girişiminin kilit ismi Adil Öksüz'e şirketin lüks otomobil ve villasını tahsis ettiği iddia edilmişti. 2015 yılında Samsun'da vergi rekortmeni olan Sungur'un yurtdışına kaçması sonrasında TMSF tarafından kayyuma devredilen Samsun'daki ilk firma Gürmed Medikal olmuştu. Daha sonra Kaynak Holding'e yönelik olarak yürütülen soruşturma kapsamında, holding bünyesinde faaliyet gösterdiği gerekçesiyle, kayyum atanan ve aralarında Gürmed Grubu şirketlerinin de bulunduğu 31 şirkete ait tüm yetkiler TMSF'ye devredilmişti.