23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Özel Konseri, 30 Nisan Pazar akşamı saat 20.00'da AKM' de gerçekleşti. Koroyu şef Özge Altıntaş Özcan yönetirken sunuculuğu ise R. Özlem Acar ile korodan küçük bir erkek ses sanatçısı yaptı.

Konserin konuk okulu Samsun Özel İlk Anıt EğitimKurumları idi. Bu okulun minik öğrencileri piyanoda yeteneklerini başarıyla sergilediler. Konser 2 bölümden oluştu. Her 2 bölümde 16, toplamda 32 eser seslendirildi. Eserlerin makamları şöyle: Rast, Kürdili Hicazkar, Hicaz, Hüseyni, Sultan-i Yegâh, Nihavend.

Konsere Bafralı olup Samsun Atakum'da ikamet eden söz yazarı,emekli öğretmen ve gazeteci Oktay Zerrin'in sözlerini yazdığı ve Devlet Korosu sanatçısı, bestekar Cengiz Cermen'in besteleyip Devlet Bakanlığı, Türk MüziğiÇocuk Şarkıları Beste Yarışması'nda Mansiyon ödüllü " Benim Yüce Milletim " adlı Rast makamındaki şarkıyı çocuk korosu ses sanatçısı Nihan Öztürk sesendirdi.

Konserin sanat kurulu şu isimlerden oluştu: Nihat Gönül Devlet Korosu Şef V, Özge Altıntaş Özcan Devlet Korosu Şef Yrd. V, Kemal Yurt Devlet Korosu Müdürü, Gülbin Bakan Devlet Korosu Sanatçısı, Nâzan Saral Devlet Korosu Sanatçısı.

Amatör Çocuk Korosunda erkek ve kız toplam 40 ses sanatçısı yer aldı. Gönüllü Viyolensel: Çiğdem Genç, Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu: Neslihan Demir, İdari Personel: Seda Arıcı, Ali Gürler, Zafer Yurttaş, Ercan Özenç, Serkan Ustaoğlu, Grafik- Tasarım: Muhsin Korrkmaz, Bilgi İşlem: Bulut Yankutan. Ayrıca koro ses sanatçısı Gökdeniz Yaktı da kemanıyla büyüklerinin arasında kemanını ustalıkla kullanıp alkış alırken minik bir kız ses sanatçısı da kanunuyla" Fikrimin İnce Gülü " adlı şarkıdan kısa bir bölümübaşarıyla çalıp alkış aldı.

Konser, İdari Personelden Ali Gürler'in amatör korodaki ses sanatçısı çocuklara dağıttığı Türk Bayrakları ve ellerinde bayrakları sallayıp çeşitli marşlar ve şarkılar söyleyen çocukları gerek velileri gerekse de izleyicilerin ayakta alkışlamaları ve Devlet Koro Müdürü Kemal Yurt'un minik sanatçılara verdiğibaşarı ve teşekkür katılımbelgeleri, ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.