Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne bağlı olarak ilçemizde Eczacılık Fakültesi kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete’nin 25.06.2019 tarihli sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bafra’ya kurulması planlanan Eczacılık Fakültesi’nin ilçeye önemli bir değer katacağını söyleyen Samsun Eczacı Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, eczacılık fakültelerinin açılmasına tepki gösterdi. 2011 yılı Sağlık Bakanlığı planlamasında eczacıların 2023 yılında 33 bin kişi olmasının yeterli görüldüğünü söyleyen Karacan, “Şu anda 10 bin kişiye yakın eczacı işsiz. Böyle giderse 2023 yılında 20 bin tane işsiz eczacı olacak. Biz zaten şu anda 37 bin kişiyiz” diye konuştu.

BAFRA’NIN POTANSİYELİ VAR

Bafra’nın Eczacılık Fakültesi için potansiyeli olduğunu belirten Eczacı Odası Başkanı Karacan, “Türkiye’de eczacılık fakültesine ihtiyaç yokken, Bafra’ya iş yapıyoruz diye atıl kalabilecek bir iş olabilir. Daha önce de Sağlık Bilimleri bölümlerinde olduğu gibi. Bizim çekincemiz bu. Yoksa Bafra şehir olmaya aday bir ilçe. Bafra yıllarca Türk tarımına damgasını vurmuş, Çukurova ve Çarşamba ile tüm Türkiye’ye yetebilecek gıdayı sağlayabilecek ilçe. Gıda Tarım Hayvancılık, Su Ürünleri Fakülteleri kursak acaba daha mı verimli olur? Hatta tarımı Bafra’dan başlayarak yeniden kalkındırabilir miyiz diye düşünüyoruz. MEDİKÜM’ün Bafra’da yeni açılacak olan fakülteye de çok katkısı olur. Keşke üniversiteyi de bunun üzerine yapsalardı. Cerrahi Aletler Müzesi orada olabilirdi. Çünkü insanlar kendi çabalarıyla bir şeyler yapıyor” ifadelerini kullandı.

ŞU ANDA BİLE FAZLAYIZ

Bafra’ya yapılması planlanan Eczacılık Fakültesi ile Türkiye’de 50’inci eczacılık fakültesinin açılacağını belirten Karacan, “Şu anda 10 bin kişiye yakın eczacı işsiz. Böyle giderse 2023 yılında 20 bin tane işsiz eczacı olacak. Biz zaten şu anda 37 bin kişiyiz. 2011 Sağlık Bakanlığı verilerine göre de 2023 yılında 33 bin kişi olmamız yeterli. Bakanlık çalışmasında bunlar var. Ancak bugün 37 bin eczacıyız. 2023’te 50 bin eczacı olacağız böyle olursa "diye konuştu.