TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi, TC Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası ve KOSGEB işbirliği ile hazırlanan SAMSUN GIDA FUARI 2016 Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistiği Fuarı 24 Kasım 2016 tarihinde kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Tüyap’ ın 35 yılı aşkın iş bağlantıları kurma tecrübesinden yararlanarak, gıda sektöründeki gelişmeleri ve yenilikleri tek çatı altında sunmayı hedefleyen, konusunda bölgesinin en etkili buluşması olan fuar, iki ayrı salonda, 10.000m2 kapalı, 40.000 m2 açık alan olmak üzere toplam 50.000 m2’lik alanda düzenlenecektir. TÜYAP tarafından ilk kez yapılacak Samsun Gıda Fuarı’ nın, gıda sektörü profesyonellerinin, tüm Anadolu’ dan gelecek gıda toptancıları, toplu tüketim sektörü alım heyetleri, özel ve kamu sektörünün toptan gıda alımı yapan yöneticileri ile yıllık-ticari iş bağlantıları yapacakları önemli bir platform oluşturulması amaçlanmaktadır.

Samsun, Ankara, Kayseri, Trabzon, Çorum, Sinop, Amasya, Ordu, Rize, Giresun, Ünye, Tokat, Zonguldak, Bartın, Kastamonu ve diğer illerden Samsun Gıda Fuarı’ nı aşçılar, süpermarket zincirlerinin yöneticileri ve satın alma yöneticileri, yiyecek ve içecek toptancıları, gıda ve içecek perakendecileri, oteller ve turizm tesisleri işletmecileri, kafe, restoran ve bar işletmecileri, fastfood zincirleri yöneticileri, bakkaliye grubu, kantin ve büfe işletmeleri ulusal marketler, yerel marketler, catering firmaları, sağlık kuruluşları, eğitim kurumları, gıda mühendisleri, kalite-kontrol ve yiyecek-içecek departmanlarının karar vericileri ziyaret edeceklerdir.

Bafra TSO Başkanı Göksel BAŞAR Açılış Töreninin ardından standları ziyaret ederek firmalar ile görüşmeler gerçekleştirdi. Başar ‘Bölgemizin de gerçekleştirilen en kapsamlı Gıda Fuarı olan SAMSUN 2016 Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşletme Teknolojileri Paketleme ve Lojistik Fuarı, Yurtiçi ve Yurtdışı heyetlerinin katılımları ile kapsamlı bir şekilde başlamış bulunmaktadır. Bölgemiz ekonomi dinamiklerini hareketlendirebileceğimiz Firmaların Yeni alıcılar ve yeni pazarlar bulabilecekleri yerler bu organizasyonlardır. Bafra ve Çarşamba gibi ovaları içinde barındıran Samsun Gıda Sektöründe üretim üssü olma potansiyeline sahiptir. Fuarın Bölgemize hayırlı olmasını temenni ederim.

TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Samsun Gıda 2016 Fuarı’na Samsun Valisi İbrahim Şahin, CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Tekkeköy Belediye Başkanı HASAN Togar, Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Göksel BAŞAR, Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz, Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Buzbaş, Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Bülbüloğlu, TÜYAP AnadoluFuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günhan Ulusoy, ilçe kaymakamları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kurulu temsilcileri katıldı.

Samsun 2016 Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşletme Teknolojileri Paketleme ve Lojistik Fuarı  24-27 Kasım Tarihleri arasında TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerini kabul etmektedir.