AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel'in Ankara'ya çağrılması ile birlikte görevden alındığı iddiası akşam saatlerinde AK Parti kulislerinde hızla yayıldı.

AK Parti Samsun İl Başkanlığında kongre öncesi yapılan temayül yoklamalarının ardından mevcut İl Başkanı Muharrem Göksel'in göreve devam edip etmeyeceği ile ilgili spekülasyonların ardı arkası kesilmiyor.

Daha önce de istifası istendiği gündeme gelen AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel için iki kez il başkanlığı binasında temayül yoklaması yapıldı. Temayül yoklaması sonuçları bilinmezken, il kongresi öncesi AK Parti'de il başkanlığı için eski milletvekilleri Ahmet Yeni ve Mustafa Demir'in de ismi gündeme gelmişti.

AK Parti eski Milletvekilleri Ahmet Yeni ve Mustafa Demir'in il başkanlığa isminin geçtiği yönünde ki iddialara şu ana dek bir açıklama gelmezken, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, 4 Aralık 2017 Pazartesi günü Samsun basın camiası ile yapacağı toplantıyı iptal etmesi sonrası görevden alındığı yönündeki iddiaların yeniden gündeme gelmesine neden oldu. Muharrem Göksel, Pazartesi günü basın mensupları ile biraraya gelmeyi planlıyordu ancak Pazartesi günü AK Parti Genel Merkezi tarafından Ankara'ya çağrıldı. Bu nedenle AK Parti Samsun İl Başkanı basın yayın organlarına Pazartesi günü yapılacak olan basın toplantısının iptal edildiğini duyurdu.

GÖREVE DEVAM MI, TAMAM MI

Bu duyurunun ardından ise AK Parti kulislerinde, genel merkezin Muharrem Göksel'i görevden alındığını bildirmek için davet ettiği yönünde iddialar ortaya atıldı. Öte yandan AK Parti Samsun İl Başkan adayının kim olacağı, mevcut yönetimin göreve devam edip etmeyeceği ile ilgili belirsizliğin uzaması nedeni ile, bu gibi iddiaların ortaya atıldığı da öne sürülürken, genel merkezin Muharrem Göksel'i Ankara'ya göreve devam etmesi yönünde alınan kararı bildirmek için davet ettiği de ileri sürüldü.