AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir il başkanlarına özellikle yola devam edilmeyecek olan il başkanlarının, söylem açıklama ve parti hassasiyetini düşünerek davranmaları gerektiği yönünde bilgi verdiği, ortamları germekten kaçınılarak, bunun bir bayrak yarışı olduğu şeklinde tavsiyelerde bulunduğu öğrenildi.

İL BAŞKANLIĞI’NDA 2 İSİM ÖNE ÇIKIYOR

Samsun’da AK Parti İl Başkanlığı için kulisler hareketlendi. 2 isim öne çıkarken AK Parti kuruluşunda yer alan bazı isimlerin de sahneye indiği bilgileri geliyor.

İlçe kongreleri tamamlayan AK Parti İl Kongresine doğru gidiyor. Samsun İl Başkanlığı kulisi haberleri perdeleri de yavaş yavaş aralanıyor. İl Başkanlığın için iki isim öne çıkarken, bazı adaylarında eski AK Partili isimlerden destek istediği yönünde haberler gelmeye başladı.

TOPLANTI YAPILDI

Geçtiğimiz Cuma günü kıdemli AK Partililerin bir araya geldikleri ve bazı hareket planları yaptıkları ise yavaş yavaş kamuoyuna sızıyor.Kıdemli AK Partililer İlkadım Eski Belediye Başkanı Erdoğan Tok,üzerinde duruyor.

İLÇE BAŞKANLARINA VE VEKİLLERE SORULDU

Mevcut İl Başkanı Ersan Aksu, AK Parti Genel Merkezi tarafından İlçe başkanlarına ve Mevcut  Milletvekillerine  sorulduğu 17 ilçenin ilçe Başkanlarının 14 Tanesinin Ersan Aksu, 5 Milletvekilin ise 3 tanesinin Ersan Aksu ile yola devam edilmesi gerektiğini ifade ettiği öğrenildi.

ERDOĞANLA GÖRÜŞTÜ

Özellikle AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ak Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan’ın Ersan Aksu’nun yeniden İl Başkanı  olması için AK Parti Genel Başkanı Erdoğanla bir görüşme yaptığı gelen bilgiler arasında

BU BİR BAYRAK TESLİMİ

AK Parti genel merkezin tamam ve devam diyeceği il başkanlarını belirlediği,artık tebliğ yöntemi ile bir çok il de teşkilatlarda açıklamalar yapılacağı, hatta il başkanlığında bayrak teslimi yapılacak şehirlerinde belli olduğu, gelen kulis bilgileri olarak dikkat çekiyor.

İl kongresi yapılacak zamana kadar ne gelişmeler olacak, mevcut ekiple mi yoksa yeni bir ekiple mi yol alınacağının şifreleri ise önümüzdeki günlerde belli olacak.