AK Parti Samsun İl Kongresi öncesi il başkanını belirlemek için son aşamaya gelindi. Temayül yoklamasında ilk sıralarda yer alan isimlerden Hakan Karaduman, Salih Çelik, Yılmaz Hocaoğlu, İhsan kurnaz ve Adnan Varol Ankara’ya davet edildi.

Adaylık için adı geçenler arasında yer alan Ahmet Yeni’nin umrede olduğu ve daveti edilip edilmediği ise öğrenilemedi. Hakan Karaduman, sosyal medya hesabından Ankara’ya davet edildiği haberini paylaştı. AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hacı Turan tarafından tek tek aranan adaylar bugün sabah saatlerinde yola çıktı. Medyaveri. Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yazıcı adaylardan ulaşabildiği Adnan Varol, Yılmaz Hocaoğlu ve İhsan Kurnaz’la görüştü.

BASINA SIZAN BİLGİ DOĞRU

Temayül yoklamasında basına sızan bilgiye göre ilk 5 arasında yer alan İhsan Kurnaz, gelen arama üzerine yola çıktığını belirterek kendisinin dışında kimlerin davet edildiğini bilmediğini söyledi. Kurnaz Medyaveri’ye şu bilgileri verdi. “Şu an yoldayım. Kaç kişi çağırdıklarını bilmiyorum. Muhtemelen temayüle giren ilk 5 kişiyi Külliyeye davet etmişlerdir. Hacı Turan Bey aradı, bekliyoruz dedi. Programı söyledi. Biz de hayırlısıyla yola çıktık gidiyoruz. Sürecin böyle işleyeceğini biliyorduk. Sonucunu hep beraber göreceğiz inşallah” dedi.

“SERMAYEMİZ DÜRÜSTLÜK”

Kurnaz,  Sizi takip ediyorum. Ahmet Yeni şu an umrede olması lazım, dönüp dönmediğini bilmiyorum. Benim sermayem dürüstlüğüm. Teşhisimiz de hazır, nereden başlayacağımızı biliyorum. Hayırlısı olsun” diye konuştu.

ADNAN VAROL NE DİYOR?

AK Parti Samsun il başkanlığının güçlü adaylarından biri olan Adnan Varol da Genel merkeze davet edildiklerini doğruladı. Adnan Varol, kendisiyle birlikte Salih Çelik, Yılmaz Hocaoğlu, Hakan Karaduman ve İhsan Kurnaz’ın çağrıldığını belirterek, “14.30’da AK Parti Genel Merkezinde olacağız. 15.30’da da Külliyeye Cumhurbaşkanımızın huzurunda olacağız. Biz görev adamıyız. Hayırlısı ne ise o olsun” diye konuştu

HOCAOĞLU NELER SÖYLEDİ?

AK Parti İl Başkanlığı için ismi geçen önemli isimlerden Avukat Yılmaz Hocaoğlu da  bundan sonra yaşanacak olan süreci anlattı. “Seçilecek olan adaydan muhtemelen 5 günü içinde yönetim kurulu listesini hazırlayıp getirmeleri istenecek” diyen Hocaoğlu, şunları söyledi: “Normalde 2015 yılının Şubat ayında yapılan kongrenin en kısa sürede yapılması gerekiyor. Bundan sonra süreç çok hızlı işler; bir hafta içinde kongre hazırlıklarınızı yapın listenizi getirin diyebilirler. Kongre ilk fırsatta yapılır diye düşünüyorum. Görevlendirme yapılırsa kongre hemen yapılır. Normalde 2015 şubatta yapmıştık kongremizi, vakit kalmadı. Muhtemelen şubat ayından önce kongre yapılabilir. Herkes için ülkemiz için, Samsun için hayırlısı ne ise o olsun. Koltuklar gelip geçici, önemli olan en iyi şekilde hizmet etmektir.”

Medyaveri.com / Mehmet YAZICI