AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel'in istifasının istendiği iddialarının ardından AK Parti Samsun İl ve İlçe Başkanlıklarında şok bir gelişme yaşandı.

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel'in genel merkez tarafından il kongresinde aday gösterilmeyeceği bu nedenle de istifasının istendiği iddialarının ortaya atılması sonrası, AK Parti Samsun İl ve İlçe Başkanlıklarında AK Parti Bilgi Sistemleri (AKBİS) Sistemini erişime kapattı.

Edindiğimiz bilgiye göre Akbis Sistemi bugün itibari ile tekrar faaliyete geçti.

AK Parti Samsun İl Başkanı Göksel geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Merkezine davet edilmişti. Göksel genel merkezde yapılan görüşmede, kendisinin ne istifasının istendiğini nede göreve devam mesajı ile ilgili bir şey söylenmediğini açıklamış, "istifa butonu çalışmadı" demişti.

ÇİĞDEM KARAASLAN İLE GÖRÜŞME OLMADI

Muharrem Göksel, Ankara'da genel merkezde yapılan bu görüşme sonrası Samsun'a dönerken, bu kezde genel merkezin istifası ile ilgili talebi kendisine ilettiğinin ileri sürülmesi üzerine AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel ikinci kez Ankara'nın yolunu tutarak genel merkeze gitti. Göksel'in genel merkeze yaptığı ikinci ziyarette, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ile görüştüğü ileri sürülse de böyle bir görüşmenin olmadığı öğrenildi. Karaslan'ın genel merkeze gelen Muharrem Göksel ile yan yana dahi gelmediği ve aralarında hiç bir görüşmenin olmadığı ortaya çıktı.

KUDÜS İÇİN YÜRÜDÜ SESSİZLİĞİNİ KORUDU

Muharrem Göksel dün gece gittiği genel merkezden tekrar Samsun'a dönüş yaparken, istifasının istendiği iddiaları ile ilgili ise sessizliğini korudu. Bugün Samsun'da Kudüs için düzenlenen yürüyüşe de katılan AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel'in istifasının alındığı yada istendiği iddiaları ile ilgili henüz somut bir açıklama genel merkez cephesinden de yapılmadı.

Göksel'in il kongresinde aday olmaması durumunda ise AK Parti Samsun İl Başkanlığı için genel merkezin avukat Hakan Karaduman'ın ismi üzerinde durduğu iddiaları gündeme gelirken, eski milletvekili Ahmet Yeni ile, avukat Yılmaz Hocaoğlu, Hasan Tahsin Şengün ile AK Parti Atakum Belediye Meclis Üyesi Mustafa Yeşilyurt'un da isimleri de il başkanlığı için gündeme geldi.

Tüm bu gelişmelerin yaşandığı süreçte ise AK Parti Genel Merkezi, Samsun İl ve İlçe Teşkilatlarının AKBİS (AK Parti Bilgi Sistemleri) Sistemine erişimini kapattı. Genel Merkezin, AK Parti Samsun İl Başkanı Göksel'in göreve devam etmemesi yada istifasının alındığı iddialarının ortaya atıldığı bu süreçte AKBİS'e olan erişimi kapatması manidar bulundu. Öte yandan AKBİS Sisteminin kongreler öncesi kapatıldığı, uygulamanın prosüdür gereği olduğuda öne sürüldü.

MUHARREM GÖKSEL AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan Samsun AK Parti İl Başkanı gündeme gelen iddialar üzeriene açıklama yaptı. Göksel yaptığı açıklamada; 'Ben AK Parti’nin il başkanıyım. Tabiki sık aralıklarla AK Parti Genel Merkezi’ne gideceğim. Bu yapmış olduğum son ziyaretim içinde, çağırılarak istifamın istendiği dedikoduları çıkarıldığını görmekteyiz. Ankara tarafından çağrılmadım, aksine Ankara’ya kendim gittim. Dedikoduların son bulması amacıyla. Ankara’da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş ve AK Parti Karadeniz Koordinatörü Hacı Turan ile görüştüm. Bizimle ilgili kararı Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan verecektir. Cumhurbaşkanımızın vereceği kararı beklemekteyiz' dedi.