Kırcalı Canik, Havza ve Bafra ilçelerinde vatandaşlarla beraber oldu. Gündüze esnaf ziyaretleri, açılışlar ve cenazelere katıldı. Gece ise Mahalle ziyaretleri yaparak hemşerilerinden 16 Nisanda yapılacak olan anayasa değişikliği referandumu için evet verilmesini rica etti. Kırcalı ayrıca Samsun Barosunu ziyaret ederek 5 Nisan avukatlar günlerini kutladı. Kırcalı’nın ziyaretlerine Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ilçe başkanı Ercan Erler Havza belediye Başkanı Murat İkiz ve İlçe Başkanı Sebahattin Özdemir Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven ile il koordinatörleri, meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyeler de katıldı.

AK Parti Samsun milletvekili Orhan Kırcalı ziyaretler ve anayasa değişikliği hakkında şunları söyledi: İl başkanlığımızın koordinesi içinde ilçelerimizde ziyaretler yapıyoruz. Bu ziyaretlerimizde belediye başkanlarımız ilçe başkanlarımız, il koordinatörümüz ve tüm AK Parti ailesi olarak birlik ve beraberlik içinde 16 Nisan anayasa değişikliği referandumu için milletimizden destek istiyoruz. Hemşerilerimizden bu desteği güçlü olarak görüyor ve mutlu oluyoruz. Anayasa değişikliğine evet daha güzel bir geleceğe evettir. Şehir hastanelerine, duble yollara, köprülere, tünellere evettir. Anayasa değişikliğine evet 3.havaalanına, marmaraya, üniversitelere, devlet hastanelerine, Yerli altay tankımıza, atak helikopterimize, milli gemilerimize evettir.

Anayasa değişikliğine evet, güçlü meclise, hızlı icraata evettir. Bu evetler 15 Temmuza hayırdır. Vesayete hayırdır, evet diyen milletimizi denize dökeceğiz diyen anlayışa hayır demektir. Bizim milletimizin evet diyeni de hayır diyeni de denize dökülmez. Onlar ancak yüzmek güneşlenmek için denize girerler. Bizim anlayışımız budur. Biz milletimizle buluşmalarımızda anayasa değişikliğinin 18 maddesini anlatıyoruz. Böylede devam edeceğiz.