Samsun Milli Eğitim Müdürlüğüne 10 ay önce atanan Murat Yiğit'in görev yeri değiştirildi. Murat Yiğit yapılan atama ile Konya Milli Eğitim Müdürlüğü görevine getirilirken, yerine ise Tokat Milli Eğitim Müdürü olan Murat Ağar'ın atandığı bildirildi.

Konya'ya atanan Samsun Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ise görev yaptığı 10 aylık süre içerisinde Samsun'da teyzeoğlu İsmail Yiğit'i Ayvacık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atadığı haberi ile gündeme geldi.

SAMSUN'UN YENİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MURAT AĞAR KİMDİR

1981 yılında Tokat’ın Turhal ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Turhal’da tamamladı. 2003 yılında Ondokuzmayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Bilgisayar Öğretmeni olarak göreve başladı, sonrasında Ar-Ge birim koordinatörlüğü ve şube müdürlüğü görevlerinde bulundu.

2009 yılında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Yönetimi ve Denetimi bölümünden mezun oldu. Doktora eğitimini Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitim Yönetimi ve Teftişi alanında 2019 yılında tamamladı. 2019 -2022 yılları arasında Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünde Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu. 02.02.2022 tarihinde Tokat İl Millî Eğitim Müdürü olarak atanmıştır.