Programa Bakanlar, Milletvekilleri ,Belediye başkanları bürokratlar ,Meclis üyeleri, Siyasi parti il ilçe başkanları Federasyon Başkanları,  dernek başkanları ve Samsun sevdalıları katılım sağladı.

Programda bir konuşma yapan İstanbul Anadolu Yakası Samsun Dernekler Federasyonu (ANADOLU SADEF) Genel Başkanı Halit Katı,’’Anadolu SADEF,in düzenlemiş olduğu bu sabahki kahvaltısında Samsun rüzgarı esti. Bizleri yanlız bırakmayıp katılım sağlayan Ak Parti Genel Başkan yardımcımız, Ak Parti  Samsun milletvekili Sn. Çiğdem Karaaslan,dönem spor bakanımız İstanbul milletvekili Sn A. Çağatay kılıç,TBMM İdari Amiri Ankara milletvekili Sn. Erkan Haberal,Dönem sağlık bakanı Samsun milletvekili Ahmet Demircan,Samsun milletvekili Sn. Orhan Kırcalı,Samsun büyük şehir belediye başkanı Sn. Mustafa Demir,Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç,AK Parti Bafra İlçe Başkanı İbrahim Semiz,dönem milletvekillerimiz,Ak Parti Samsun il başkanı,MHP Samsun il başkanı,Sancaktepe belediye Başkanımız,Sn. Av. Şeyma Döğücü,Ak parti ilçe başkanı Adil Kandemir,Samsun ilçe belediye başkanlarımız,Samsun bürokratlarımız,meclisüyelerimiz,Federasyon başkanlarımız,dernek başkanlarımız ve katılım sağlayan üyelerimiz,hemşerilerimiz ismini hatırlayamadığım tüm gönül dostlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum.

Ayrıca bu organizasyon da bize maddi manevi her türlü desteği veren SAMKON Kurucu başkanımız ,Her zaman onursal başkanımız olarak kalacak olan sivil toplum örgütlerinin örnek aldığı hayırsever iş adamı ASTAŞ HOLDİNG H.Kaya Aşcı, ASİYAD Genel Başkanı Osman Yılmaz’a şahsım ve kurumumuz adına sonsuz teşekkür ediyorum. İyiki varsınız.

PROGRAMA KATILIM YÜKSEKTİ

Bizler sizlerin sayesinde müthiş bir kalabalığı ağırladık ve herkeste işte özlenen tablo dedi. O gün hem üniversiteye giriş imtihanları hemde babalar günü olmasına rağmen proğrama müthiş bir katılım oldu,belkide son yılların en yüksek protokol katılımı oldu gelmesi gereken tüm siyasiler bakanlar belediye başkanları Federasyon dernek başkanları bürokratlar oradaydı.Bu etkinliğe günlerdir hazırlanıyoruz müthiş bir emek sarfettik tabi bize çok yardımcı olan gönül dostlarımız da vardı Allah onlardan razı olsun. Ben bizzat tüm federasyon başkanlarımızı dernek başkanlarımızı aradım ve davet ettim,sizleri aramızdan görmekten onur şeref duyacağımızı belirtim. Bizim amacımız birlik beraberlik her daim kardeşliğimiz belki de bu proğram bu açıdan çok verimli oldu. Biz kurum olarak her kuruma saygılıyız ve yapmış olduğu her etkinliği takdir ediyoruz çağrıldığımız her programa iştirak etmeye çalışıyoruz, biz bırakın yapılan etkinlikleri protesto etmeyi bilakis takdir ve destek oluyoruz.

Bu kadar harcanan emeğe saygı gösterilmesini istemiyoruz takdir de istemiyoruz lakin biz maddi manevi geceli gündüzlü uğraşıp herkesi bir araya getirdiysek neden birileri rahatsız oluyor anlamış değilim biz kimin yaptığı etkinliği eleştirdik tam tersi Samsun için kim ne yapıyorsa hangi kurum bir etkinlik yapmışsa takdir ettik Allah razı olsun dedik. Tekrar söylüyorum hiç bir kurum hiç bir dernek bir başka kurumdan ve dernekten üstün değildir. Biz şahsen şunu düşünüyoruz bir an önce birliğimizi kardeşliğimizi tesis etmeliyiz artık SAMSUN her alanda hak ettiği yerde olmasının tek şartı bir olmaktadır.’’dedi.

Diğer konuşmacıların birlik ve beraberlik mesajlarını verdiği ‘’SAMSUN VATANINA SAHİP ÇIKIYOR’’ programında davetliler el ele gönül gönüle Samsun için, Ülkemiz için neler yapabiliriz konusu üzerinde sohbet ettiler.