Çarşamba'ya 8, Terme'ye 15 Kilometre mesafede olan Terme İlçesi'nin Muratlı Mahallesi 21 mayıs pazar Günü Referandum'a gidiyor. Mahalle halkı 21 Mayıs Pazar Günü idari olarak Terme'den ayrılıp Çarşamba'ya bağlanma tercihini yapmak için referandumda oy kullanacaklar.

MURATLI MAHALLESİ MUHTARI: "MAHALLEMİZ ÇARŞAMBA'YA DAHA YAKIN "

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Terme Muratlı Mahalle Muhtarı Erol Sağlam, mahallelerinin Çarşamba'ya daha yakın olduğunu, ulaşım konusunda da Çarşamba'nın avantajlı olduğunu belirterek vatandaşların Çarşamba'ya bağlanması konusunda referandum kararı aldıklarını, 21 Mayıs'ta Referandum sonucuna göre sürecin işleyeceğini söyledi.
Muhtar Sağlam, " Mahallemiz Çarşamba'ya yakın olması ve ulaşımın Çarşamba'ya daha yakın olması nedeniyle günlük ihtiyaçlarını Çarşamba'dan karşılamaktadır. Biz bunun idari olarak da gerçekleşmesi için referandum kararı aldık. 21 Mayıs Pazar günü vatandaşlarımız tercihlerini yapacaklardır." dedi.

MURATLI MAHALLESİ SAKİNİ: "REFERANDUM İÇİMİZE SİNMİYOR"

Mahallenin ileri gelenlerinden olan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir Muratlı Mahallesi sakini de 21 Mayıs'ta referandum yapılacağını, Çarşamba'ya yakın olan köylerin bu referandumda Çarşamba'ya bağlanması yönünde karar çıkarsa referandum talebinde bulunmayı tartıştıklarını belirterek, " Bu referandumda mahalle sakinleri henüz çoğunlukla kararını vermiş değil. Ancak ulşaım ve yol ve mahallenin ihtiyaçları konusunda kolaylık sağlayacak bazı yaptırımların hayata geçmesi lazım. Yıllardır. bağlı olduğumuz Terme'den ayrılma düşüncesi ve bunun oylanması içimize sinmiyor." diye konuştu.

TİAD ESKİ BAŞKANI ÇELİK'TEN TEPKİ !

Terme İşadamları Derneği eski Başkanı (TİAD) Muharrem Çelik de Sosyal Medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: " 21-05-2017 Pazar günü Muratlı köyü Çarşamba ilçesine katılabilmek için referandum yapacak ardından 20'nin Üzerinde köyün referandum ile Çarşamba'ya geçmesi bekleniyor . Seçim öncesi Ticaret Odası'nda yapılan toplantıda ; "9 tane milletvekilimiz var ama Terme'ye sahip çıkmıyorlar. Numan kurtulmuş ÜNYE Ve FATSA'da organize sanayi açtı. Siz sahip çıkmıyorsanız biz de Ünye' ye bağlanalım!" dediğimde herkes bana kızmıştı. Eğer 20 köy Çarşamba'ya bağlanacaksa ben yine de sözümdeyim. En azından Ünye Fatsa gibi SSk vergi ve elektrikte %50 indirim almış oluruz."