Samsun TSO personeline yönelik kurum içi eğitimlerine, “Takım Çalışması” başlıklı çalışmayla devam edildi. İzgören Akademi’den Ece Üvey tarafından verilen yılın son eğitim toplantısı,  North Point Hotel’de gerçekleştirildi. Samsun il ve ilçe Oda-Borsa personellerinin de katıldığı eğitim de Ece Üvey, katılımcılara takım çalışmasının önemini anlattı. Takım çalışmasında motivasyonun önemine işaret eden Ece Üvey, “Farklı bakış açılarının takım içinde olması aslında zenginliktir. Bir takım oluşturmak için sadece elemanları belirlemek ve onlara görevler vermek yeterli değildir. Birlikte, ortak hedefe doğru ilerlemek için bazı tutum, bilgi ve becerilere sahip olunması gerekir. Bir takım elemanı sorumluluklarını yerine getirirken beraber çalıştığı arkadaşlarını düşünerek hareket etmelidir. Çalışmalarını aksatması takımın ortak çalışmasını da sekteye uğratacağını iyi bilmelidir. Kendini bir birey olarak değil bir bütünün ayrılmaz bir parçası olarak görmeli, kendi yoksa takımında olmayacağının farkında olmalıdır” dedi.

 Kurum kültürü iyi algılanmalı

Her takım elemanının takım arkadaşları için bir moral faktörü oluşturması gerektiğine vurgu yapan Üvey, “Takımın kalitesinin yükselmesinde karşılıklı yardımlaşma birinci esastır. Fertler takımın başarısının yerine kendi başarılarını düşünür ve bencil davranırsa, takım çalışması asla verimli olmaz. Takımda bazı kişilerin yaptıkları işlerde bir hata varsa bu hatanın birazı da takımın diğer elemanlarına aittir. Çünkü, uzun süre aynı takım çalışması içinde olan kişilerde beceriler kadar hatalarda ortak oluşabilir. Bunun telafisi takımın birbirlerine yardımcı olmasından geçer. Güvenilir takım oyuncu olmak her şeyden önemlidir. Öncelikle kurum kültürünü de iyi algılamalıyız. Kişisel değerlerimiz, kurum kültürüyle iyi uyuşuyorsa hedefe ulaşmak daha kolay olacaktır. Takım içinde rekabet olmalı ama bu rekabet yıkıcı değil, yapıcı olmalıdır. Takım oyuncuları motivasyonlarını düşürmemek için eksikliklerini de birlikte tamamlamalı. Motivasyon takım oyununda önemlidir. İyi bir takım olursanız kendinizi daha iyi geliştirirsiniz. Takım içinde iplerin kopmaması için, “ben” duygusundan, sahte yaklaşımdan ve kişisel egolarımızdan uzak durmalıyız. Aynı zamanda kişisel sorunlarımızı da takım çalışmasından uzak tutmalıyız. Takım başarısı için tüm çalışanlar birlikte, uyum içinde çalışmalı” diye konuştu.

 

Eğitimler devam edecek

Üstlendikleri vizyon ve misyon çerçevesinde personelin hizmet içi eğitimlerine büyük önem verdiklerini ifade eden Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu,  “Hizmet kalitemizi daha yukarılara taşımak adına bir plan doğrultusunda yıl boyunca çeşitli konularda eğitim çalışmaları düzenliyoruz. Yılın son eğitimini de takım çalışması üzerine düzenledik. Kurum içi eğitimlerimize, üye memnuniyet odaklı olarak devam edeceğiz” diye ifade etti.